Чоловік не розмитнив 7-ий iPhone і постав перед судом

05 Грудня 2016, 13:23
2307

Пасажир автомобіля Renault із 7-им iPhone намагався перетнути митний пост «Ягодин».

Порушника, в якого з кишені виглядав несертифікований в Україні гаджет, одразу помітили та затримали. Телефон вилучили та склали адмінпротокол, – інформує Волинь.Post, посилаючись на сюжет ТРК Аверс.

«Один телефон вартістю понад 500 євро він не задекларував. Ми вважаємо, що в матеріалах справи достатньо доказів, щоб визнати винним громадянина за ознаками статті 472 Митного кодексу», – каже представник митниці Микола Пікалюк.

Як виявилося, телефон перевозив безробітний мешканець Любомльського району. Останню версію iPhone, каже, в Польщі купив не собі, а на перепродаж. У селі, за його словами, з такого «бізнесу» багато хто живе.

За перевезення не задекларованого товару чоловіка почали судити. Санкція статті передбачає конфіскацію гаджета та штраф на повну його вартість. Відтак, ця сума може вдарити по бюджету сім’ї чоловіка на суму майже 50 тисяч гривень. Їх треба сплатити за 15 днів.

Любомльський суд врахував каяття порушника, а ще те, що він безробітний, має хронічні недуги, утримує малолітню дитину та матір-інваліда. Власник iPhone обійшовся усним попередженням.

Однак, митники товар так і не повернули, натомість подали апеляцію, адже вони вважають, що правопорушення не є малозначимим. Однак, суд вирішив таки не карати порушника. Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Аби забрати свій гаджет, чоловікові доведеться сплатити державне мито 20% від його вартості.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024