Олександр Хвас продовжує відстоювати свою честь у суді

02 Грудня 2016, 13:16
1718 Джерело: hromadske.volyn.ua

У середу, 30 листопада, у Володимир-Волинському міському суді відбулося судове засідання у справі бійця 51-ої бригади Олександра Хваса, жителя села Гуща, якого звинувачують у самовільному залишенні частини.

Про це йдеться у сюжеті Громадського.Волинь.

Сам військовослужбовець запевняє, що незаконно частину не залишав та закону не порушував. Під час засідання допитали обвинуваченого та дослідили письмові докази.

У ході засідання суд мав допитати свідків сторони обвинувачення, але вони не вийшли на зв’язок, адже перебувають у зоні АТО.

Під час допиту Олександр Хвас зазначив, що самовільно, без відома командирів, частину не залишав. За його словами, офіцери в усній формі дозволяли бійцям поїхати додому. Вже пізніше він дізнався про те, що потрапив у список СЗЧ.

Службового розслідування стосовно того, куди боєць зник із частини не проводили, а відразу подали списки зниклих до військової прокуратури.

У свою чергу адвокат Василь Нагорний звернувся до суду із клопотанням витребувати матеріали службового розслідування, де є пояснення свідків та офіцерів військової частини, в якій служив Хвас.

Нагадаємо, що бійця 51-ої бригади Олександра Хваса судять за самовільне залишення частини. Військова прокуратура пропонувала закрити кримінальне провадження у зв’язку із зміною обстановки. Проте Хвас відмовився і зазначає, що закону не порушував. Каже, що боротиметься за вирпадальний вирок.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром