Ігор Гузь «протянув» руку співпраці депутатам Волиньради

02 Грудня 2016, 12:40
1280 Джерело: прес-служба

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь готовий до активної співпраці з депутатським корпусом Волинської облради, незалежно від політичної приналежності. Своє бачення для спільного вирішення проблем області він озвучив під час виступу в ході сесії облради.

«Інтереси Волині в українському парламенті представляють 6 депутатів. Маса проблем в області і треба об’єднувати зусилля. На жаль, голова ОДА Володимир Гунчик жодного разу не зібрав волинських нардепів за одним столом, щоб разом обговорити і працювати. Це – ненормально. Нам потрібно інтенсивніше співпрацювати» – наголосив він.

Насамперед Ігор Гузь бере в роботу прохання голови обласної  ради Ігоря Палиці – допомогти на державному рівні передбачити кошти в держбюджеті-2017 на добудову перинатального центру в Луцьку, готовність якого сягає 85%. Голова облради від імені всього депутатського корпусу зачитав звернення до нардепа.

«У понеділок матиму зустріч із Володимиром Гройсманом. Я порушу це питання в Кабміні. І попрошу всіх волинських нардепів підписатися під ним. По-господарськи маємо підійти. Там закуплена апаратура. Якщо не добудуємо, всім ми знаємо,  що може статися з цим приміщенням. Хто буде мати плюси, якщо перинатальний центр добудують – вся Волинь. Спільними зусиллями маємо «добити» цю тему», – зауважив Ігор Гузь.

«Маємо разом працювати над формуванням бюджету, над формуванням державного фонду регіонального розвитку. На жаль, ОДА вирішує ці питання в «ручному» режимі. Наступне – недофінансування  шахти №10; у сервісній зоні «Устилуг» – бардак; ремонт доріг – «Устилуг-Володимир-Луцьк»; розвиток рекреаційної зони в Шацьку. Досі невирішена проблема із ситуацією у видобуванні бурштину. Має бути діалог, а не перетягування ковдри», – підкреслив він.

Після виступу депутати облради цікавилися думкою Ігоря Гузя щодо проблемних питань округу №19: будівництва вулиць у Володимирі та Любомлі, фінансування  «десятки» та закупівлі вугілля для наших ТЕС зі сходу, будівництва дороги «Нововолинськ-Володимир», а також про діяльність підприємства «Волиньприродресурс».

Депутат Верховної Ради на кожне запитання дав вичерпну відповідь.

По-перше: що стосується шахти №10. «Я публічно сказав: якщо держава не передбачить не менше 100-200 мільйонів гривень на «десятку», за держбюджет голосувати не буду! У шахтах працює третина моїх виборців і без державної підтримки вугільна галузь не виживе. Чому не продаються 13 тисяч тонн вугілля, що лежать на території шахти №10? Про це треба запитати у вугільного міністра Насалика, який у відповідь на моє звернення написав – у вересні відбудеться тендер і за виручені гроші погасять борг із зарплати гірникам. Все залишилося на рівні обіцянок».

По-друге: Правоохоронні органи все ж таки мають обґрунтувати, чому підприємство «Аміла», яке належить депутату облради, неякісно виконує будівельну роботу вулиць в Любомлі та Володимирі?

По-третє: на запрошення депутата Верховної Ради Ігоря Гузя на Волинь приїде міністр екології Остап Семерак. Заплановані робочі поїздки до Маневицького, Шацького та Любомльського районів. А з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном Ігор Гузь працює над формуванням пакету документів для подачі переліку доріг із виборчого округу для виділення у 2017 році коштів на ремонт автошляхів.

«З усіх та інших важливих питань, маємо вибудувати спільний механізм співпраці і спільно тиснути на окремих міністрів аби вирішувати проблемні питання волинян. Все відразу не зробиш, але крок за кроком. Я – готовий до співпраці та діалогу. І без політики», – наголосив Ігор Гузь під час свого виступу під час роботи сесії обласної ради.

Прес-служба народного депутата України

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024