У Любомльській лікарні запрацював апарат діагностики серцево-судинних захворювань

09 Вересня 2019, 10:55
1633

У кабінеті функціональної діагностики в КНП «Любомльське ТМО Любомльської районної ради» запрацював сучасний холтерівський монітор ЕКГ.

Холтерівський (добовий) моніторинг ЕКГ потрібний для уточнення характеру і кількості порушень сердечного ритму а також для виявлення ознак ішемічної хвороби серця впродовж 24-48 годин. У залежності від кількості епізодів порушень ритму за добу призначається відповідне лікування, – про це йдеться на сторінці-facebook медичного закладу.

Якщо за добу констатовані всього кілька порушень, то ці показники знаходяться в межах норми і людина, найімовірніше, здорова. У випадку кількох сотень або тисяч таких порушень необхідне призначення відповідного лікування, від загальнозміцнюючої терапії до специфічного антиаритмічного лікування з наступним контролем проведеного лікування.

Окрім порушень ритму серця, добовий моніторинг ЕКГ дає можливість виявити покази до встановлення кардіостимулятора та проведення коронарографії (з метою уточнення наявності ішемічної хвороби серця та попередження інфаркту міокарду).

Перевагою моніторування ЕКГ перед стандартним є не тільки більш точна діагностика складних порушень ритму, але і значно більша інформативність при ішемічній хворобі серця.

Читайте також: Як у Любомльській лікарні «ремонтують» суглоби

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром