Донькам загиблого бійця АТО Анатолія Федчишина подарують скрипку і бандуру

30 Листопада 2016, 16:47
1846

32-річний Анатолій Федчишин загинув 10 серпня 2014 року, 1 вересня його старша донька пішла у перший клас уже без батька, – пише газета «День».

Він був першим добровольцем у зону так званої АТО із Любомльського району, служив у «Правому секторі», брав участь у 60 боях. Але як доброволець навіть після численних судів так і не визнаний таким, що загинув як воїн під час бойових дій, захищаючи державу.

Відповідно родина не отримала від держави належної компенсації. Тому, як каже любомльський волонтер Андрій Дем’янчук, ця родина перебуває під особливою опікою добрих людей.

Вдова Галина Федчишина виховує двох дівчаток: одній шість років, другій — десять. Волонтери та батькові колеги з держлісгоспу, де він був одним із кращих працівників, багато допомагають, але батька ж не вистачає.

Обидві донечки Федчишиних талановиті, одна вчиться грати на скрипці, друга — на бандурі. А мати, аби придбати власні хороші музичні інструменти, складає гривню до гривні й намагається не витрачати грошей навіть на цукерки.

Та мрія дітей Анатолія Федчишина, котрий, звісно, якби жив, то давно сам купив би дочкам і скрипку, і бандуру, таки здійсниться. Вони стали учасниками прекрасного волонтерського проекту «Подаруй дитині мрію»: до новорічних свят отримають і скрипку (її передають не нову, але гарної якості), і бандуру.

Понад п’ять тисяч гривень на хороший інструмент зібрали пожертвами. Волонтер Людмила Савіна, котра є «душею» цього проекту, говорить: люди дуже щедрі. Такий цінний подарунок, як бандура, дарують нечасто, просто у Федчишиних особлива ситуація.

Іншим діткам загиблих та важкопоранених українських воїнів із Волині подарують ковзани, книжку англійською, футбольний м’яч, кросівки, динамівську футболку і просто ігри «Лего». Те, що просять собі у Діда Мороза

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024