На складах «Ягодина» знайшли цінну контрабанду, яку ввозили в Україну під «кришуванням» митників

08 Вересня 2019, 11:08
2506

Оперативники викрили протиправну схему незаконного ввезення на територію України високоліквідних товарів з ухиленням від сплати в дохід держави значних митних платежів. Використовуючи протиправні зв’язки серед посадовців уповноважених державних органів, приватні особи не декларували товарно-матеріальні цінності, які переміщувались через державний кордон України.

25 серпня цього року, в результаті проведених оперативно-перевірочних заходів, офіцери оперативно-розшукового підрозділу Північного регіонального управління Держприкордонслужби, спільно із співробітниками ВБКОЗ УСБУ у Волинській області припинили чергову спробу незаконного переміщення з Польщі до України, через автомобільний пункт пропуску «Ягодин», великої партії коштовних контрабандних товарів, які перевозились у вантажівці. За цим фактом співробітники ДБР розпочали кримінальне провадження, – йдеться на сайті Держприкордонслужби.

Читайте також: Далекобійники нарікають на брак сміттєбаків і туалетів біля «Ягодина»

1

5 вересня в рамках досудового розслідування спільна міжвідомча група у складі слідчих ДБР, оперативних співробітників оперативно-розшукового підрозділу Північного регіонального управління та ВБКОЗ УСБУ у Волинській області провели санкціоновані обшуки у службових приміщеннях митного поста та затримали транспортний засіб. У результаті виявили та вилучили значну кількість контрабандних товарів, а саме: побутову, електронну та оргтехніку, аксесуари до неї, квадрокоптери, оптичні та вимірювальні прилади, брендовий одяг. У ході обшуків вилучили службову документацію, відеозаписи та інші речові докази.

2

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та встановлюються посадові особи митного поста, які причетні до протиправного переправлення товарів на територію України. Наразі слідчі дії тривають.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024