Любомль: у краєзнавчий музей подарували унікальну церковну книгу

04 Вересня 2019, 19:35
1995

Участь у заході взяло духовенство єпархії, місцева влада, керівники установ та організацій району, жителі та гості міста.

У середу, 4 вересня, у Любомльському краєзнавчому музеї відбулася презентація факсимільного видання «Пересопницьке Євангеліє» за участі митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського, духівника Фонду пам'яті Блаженнішого митрополита Володимира Олександра (Драбинка), – йдеться на сторінці-facebook Любомльського краєзнавчого музею.

Відкривав та вів захід директор музею Юрій Фініковський. Митрополит Олександр (Драбинко) коротко розповів про Пересопницьке Євангеліє, а також про те, як виникла ідея виготовити факсимільні копії цієї святині.

На згадку гість залишив музею свої книги «Українська церква: шлях до автокефалії» та «Бути вдячним Богові». Доповнив виступ владики Олександра єпископ Матфей, наголосивши на важливості примноження духовних цінностей.

Далі спілкування перейшло у формат запитань і відповідей на різні теми, що стосувалися і самої книги, і церковного життя в Україні загалом.

Наприкінці заходу директор музею Юрій Фініковський подарував гостям наукові збірники «Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії». Опісля всі охочі мали нагоду переглянути унікальний подарунок та сфотографуватися з ним.

ФОТО з офіційної сторінки Олександра Драбинка.











Коментарі
05 Вересня 2019, 16:35
Чому не подарував свій труд «Чому розкольницькі угруповання в Україні називаються неканонічними». Хороша аргументована праця.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром