Юна дописувачка Район.Любомль святкує 16-річчя

01 Вересня 2019, 11:23
Анна Склянчук 4944
Анна Склянчук

В учениці Любомльського ЗЗСО №2 Анні Склянчук поєднується математик і творча натура. Окрім навчання вона захоплюється грою на гітарі у шкільному гурті «ВІА».

Аня Склянчук – призерка районних олімпіад і турнірів із різних дисциплін. Бере участь у різноманітних конкурсах, за які має багато грамот, подяк та нагород. Пробує писати вірші, пісні, які сама виконує. Її твори навіть друкувалися в збірниках дитячих творів.

«Стежками шкільного життя крокуємо з Анею з 5 класу. Час сплинув неймовірно швидко. І ось ми на порозі 11-го. 1 вересня – це не тільки шкільне свято, це день народження у моєї старанної, розумної, обдарованої учениці Анни Склянчук. Я бажаю тобі, Аню, зробити правильний вибір і стати на ту дорогу, яка допоможе освоїти улюблену професію, обійти всі невдачі, перешкоди і придбати ті блага, яких ти прагнеш зараз. Від цього залежить твоє майбутнє. Удачі й успіхів тобі на складному, але дуже цікаво життєвому шляху», – відгукується про іменинницю класна керівничка Лідія Хомич.

З допомогою вчителя досліджує історію рідного краю та пише дослідницькі роботи.

«Пам'ятаю ту чуттєву дівчинку, п'ятикласницю Аню Склянчук, яка дуже за все переживала. Часто все закінчувалося сльозами: чи за оцінку, чи за власні переживання, чи за відносини в класі. Спостерігати за перевтіленням Ані у впевнену, цілеспрямовану, успішну ученицю – справжнє диво для всіх вчителів. Своїми успіхами у навчанні, конкурсах, позашкільних заходах вона піднесла авторитет, як учнівського колективу, так і всієї школи. Марно перераховувати всі її  успіхи, думаю, з відзнак і грамот, що є в її колекції, вже можна замість шпалер створити дизайнерське рішення – кілька кімнат перетворити на галерею її успіхів!

Скільки ж жаги до успіху і саморозвитку в Ані! Вона й соліст, і дослідник, і декламує вірші, учасниця усіх можливих турнірів. Побільше б таких учнів, як вона. Особисто за себе скажу: наша з Анею співпраця принесла хороші результати, її дослідницькі роботи відзначені на обласному рівні», – розповідає вчитель історії Григорій Кривдік.

Протягом 10 років співпрацює Аня з Будинком школяра, беручи участь у різноманітних заходах місцевого та районного рівнів в ролі ведучої, читця чи вокалістки.

«Кажуть, що талант завжди родом із дитинства і що кожна людина народжується із зернятком в руці. Наша Аня тому приклад. Вона разом з мамою посіяли те зерно, яке вдало проросло. Її досягнення досить вагомі. Це дитина, яка постійно в пошуках чогось нового і цікавого. Вона не зупиняється на досягнутому, а впевнено і по творчому йде до своєї мети. В день її народження хочеться побажати здійснення найзаповітніших мрій та задумів. Зустрічай світанки з натхненням та лети до успіху!» – вітає іменинницю директорка Будинку школяра Світлана Шваліковська.

Знаходить Аня й час на співпрацю з КУ «Методичний центр» Любомльської міської ради: конференції, проекти і так далі.

«З Анею ми познайомились ще 3 роки тому. Вона видалась мені замріяною та неординарною молодою леді, яка шукала себе. Плідно працюючи у старших класах, дівчина спробувала сили у всіх напрямках творчості. Вона виховала у собі одне з головних людських якостей – уміння трудитись. Талант – це крапля здібностей і море праці. І з цим важко не погодитись. Аня чим більше працювала над будь-чим, тим більше розвивала свій різностронній талант, філігранно відточувала, навчилась його застосовувати. Її талант і натхненна праця проявляється в різних сферах діяльності – в галузі музики, літератури, історії, журналістиці.

Аня вже випускниця і твердо вирішила, що свої вміння та здібності застосує саме в журналістиці. Тому в день 16-річчя я щиро бажаю досягнути поставлених цілей, бути щасливою й успішною у своєму виборі. Радій кожному дню у колі вірних друзів. Виважених тобі рішень, обдуманих бажань, невичерпної творчості та наснаги», – бажає очільниця центру Валентина Микитюк.

У майбутньому Аня мріє стати журналістом. Впевнено йде до своєї мети саме тому пише статті, пробує брати інтерв'ю, спілкується з журналістами, переймаючи їх досвід. Дівчина закінчила школу універсального журналіста на базі Національного університету «Острозька академія». Зараз Аня посилено навчається, аби добре здати ЗНО та вступити в омріяний виш.

Аню, у 16 років життя тільки відкриває великі можливості. Обов'язково здійсни всі свої задуми і мрії! Для батьків і надалі залишайся найбільшою радістю. Спасибі за таку дочку, за титанічну роботу в її вихованні та в розвитку всебічно ерудованої особистості. 

Район.Любомль бажає іменинниці здоров'я, терпіння, віри в себе. Переконані, що незабаром ми побачимо творчі доробки Ані в найрейтинговіших періодичних виданнях. Тільки вперед, юна журналістко!

Читайте також: «Цю дитину Бог нагородив талантами, а батьки – працьовитістю»

1

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024