Освітяни Вишнівської громади поділилися із колегами своїми напрацюваннями

30 Серпня 2019, 18:00
Педагогічна конференція у Вишнівській ОТГ 2919
Педагогічна конференція у Вишнівській ОТГ

Програма серпневої конференції була насичена виступами та підготовленими презентаціями від педагогів громади.

У четвер, 29 серпня, у Вишнівській об’єднаній територіальній громаді відбулась конференція педагогічних працівників, – йдеться на сайті ОТГ.

Відкрив захід сільський голова Віктор Сущик. Він привітав освітян із наближенням нового, напруженого навчального року, адже кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує, разом з тим відповідає за самого себе, свою професійну підготовку, своє право носити таке високе й почесне звання.


Про підсумки роботи розвитку галузі освіти Вишнівської ОТГ у 2018-2019 роках та про основні завдання на 2019-2020 навчальні роки доповів начальник гуманітарного відділу Вишнівської сільської ради Василь Стрільчук.

Керівниця міжшкільного інтегрованого методичного об’єднання педагогів (що працюють із дітьми дошкільного віку) та, за сумісництвом, вихователька Вишнівського ДНЗ Катерина Панасюк розповіла про дошкільну освіту сьогодення та основні вимоги до неї.

Наталія Широчук, учителька початкових класів Штунської ЗОШ I-III ступенів, керівниця міжшкільного інтегрованого методичного об’єднання педагогів (що працюють із дітьми молодшого шкільного віку), ознайомила присутніх із першими результатами та очікуваннями від реформи НУШ.

Цікавим та пізнавальним був виступ Світлани Булавчук, директорки Штунської ЗОШ I-III ступенів. Вона розповіла про сучасні орієнтири змісту управлінської компетентності керівника навчального закладу в умовах децентралізації.

Наталія Марчук, заступниця директора з навчально-виховної роботи Олеської ЗОШ I-III ступенів, говорила про сучасні підходи до організації методичної роботи в закладах загальної середньої освіти.

Практичний психолог Вишнівського НВК, керівниця міжшкільного інтегрованого методичного об’єднання педагогів позаурочної діяльності та інклюзивної освіти Оксана Драган презентувала доповідь про роль психологічної служби в сучасному освітньому просторі.

Про взаємодію сім’ї та школи у формуванні особистості школяра доповіла голова батьківського комітету Радехівської ЗОШ I-II ступенів Надія Оксентюк.

Усі виступи були цікаві, насичені інформацією, професійно підготовлені, адже для того, щоб рухатись вперед, необхідно проаналізувати свою роботу впродовж останніх років, виявити помилки, усунути їх, вдосконалити свої компетенції, аби в майбутньому вибудувати досконалу систему розвитку освіти.


На конференцію завітала Валентина Остапчук, директорка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру. Вона мала нагоду оцінити наявний стан освіти у Вишнівській громаді та ознайомитися з майбутнім планом розвитку цієї гуманітарної сфери.

Пані Валентина, в свою чергу, ознайомила усіх присутніх із засадами й принципами роботи еколого-натуралістичного центру, яка полягає в спрямуванні й забезпеченні ефективного функціонування та взаємодії всіх підрозділів позашкільної системи, формуванню в учнівської молоді життєвої компетентності, здатності до усвідомлення вибору майбутньої професії тощо. Розповіла про сучасні методи управління, які застосовуються в центрі: модернізація технології підготовки і проведення педагогічних нарад,психолого-педагогічний супровід навчально-виховного процесу, інформаційне забезпечення, комп’ютеризація, опанування менеджменту та маркетингу освіти.

Валентина Остапчук запропонувала Вишнівській громаді співпрацю у вигляді створення філії Волинського обласного еколого-натуралістичного центру у Вишнівському навчально-виховному комплексі. Наразі обговорюються основні питання щодо організації співпраці.

На закінчення, Валентина Остапчук від імені еколого-натуралістичного центру подарувала громаді саджанці туй. Вони стануть окрасою майбутнього моторик-парку, будівництво якого знаходиться на завершальній стадії.


1


Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром