На Волині викрили незаконну схему ввезення автозапчастин через кордон

24 Серпня 2019, 10:17
На Волині викрили незаконну схему ввезення автозапчастин 1588
На Волині викрили незаконну схему ввезення автозапчастин

Податкова міліція Волині викрила схему незаконного ввезення в Україну автозапчастин, які реалізовували через інтернет-магазини.

Йдеться про автозапчастини відомих світових брендів,  інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

В межах операцій «Рубіж», «Мережа» та розслідування кримінального провадження за ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення віл сплати податків) встановили осіб, які організували схему незаконного ввезення на митну територію України високовартісних автомобільних запчастин шляхом подрібнення партій товарів та з приховування від митного контролю.

Надалі незаконно ввезенні товари реалізовували на території України через мережу інтернет за готівку, з використанням можливостей поштово-експедиторських служб. При цьому, з метою ухилення від сплати податків, місцеві «бізнесмени» не відображали реальні обсяги реалізації товарів.  

З метою ліквідації такої незаконної схеми, податкова міліція Волині влаштувала огляди за адресами офісних та складських приміщень діяльності інтернет-магазинів. Внаслідок цього  виявили та вилучили понад 8 тисяч одиниць автомобільних запчастин відомих світових брендів (автомобільні фільтри, радіатори, частини ходових, підвісок, кузовів та інше), орієнтовна вартість  більше двох мільйонів гривень.

Крім того, вилучили комп’ютерну техніку, чорнові записи, банківські картки та іноземні документи, що підтверджують використання схеми мінімізації митних платежів в частині їх ввезення, шляхом подрібнення партій, а також документи, які вказують на факти реалізації таких запчастин за необліковану готівку. 

Вирішують щодо накладення арешту, проведення огляду вилучених ТМЦ та призначення відповідних експертиз. 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром