На Любомльщині шістьом неплатникам аліментів присудили суспільно корисні роботи

21 Серпня 2019, 11:23
1666

За 7 місяців цього року судами Волині задоволено та винесено 388 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

За результатами відпрацьованих боржниками годин стягнуто 256 572 гривні, які спрямовані на виплату аліментів, із них у Любомльському районі – 1749 гривень, – інформують в юстиції Волині.

Суспільно корисні роботи є одним із видів покарання для неплатників аліментів. Цей вид покарання був введений першим пакетом законопроектів #ЧужихДітейНеБуває, що набули чинності у минулому році.

Якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Але, якщо ж такі аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності. 

Проте, не всіх осіб можна притягнути до суспільно-корисних робіт. Так, вони не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років.

Суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день.

Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024