Лісівники продовжують дбати про диких тварин у сезон холодів

27 Листопада 2016, 13:29
1347 Джерело: lis.volyn.ua

Для підтримання популяції тварин у лісах Волині лісівники докладають чимало зусиль.

На території вольєрних господарств, мисливських угідь та загалом лісфонду державних підприємств Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства встановлено кілька сотень годівниць та підгодівельних майданчиків.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Робота із підготовки до сезону холодів триває безперервно. Такі обов’язки покладені на плечі єгерських служб. Це і відновлення та встановлення нових годівниць, солонців, заготівля сіна, зернових.


Із настанням холодів лісівники щодня викладають сіно та зерно до місць підгодівлі. Дикі свині, олені, косулі та інші представники лісової фауни вже звикли до такої турботи з боку людей, тож приходять сюди поживитися.


Загалом для підгодівлі тварин, які мешкають на території волинського держлісфонду, заготовлено понад 70 т сіна, 167 т зернових (це кукурудза, пшениця, овес), 112 тис. шт. кормових віників, 291 т коренеплодів та 21 т солі, яка також вкрай необхідна в раціоні тварин. У цій роботі лісівникам допомагають місцеві мисливці та небайдужі громадяни.


Варто зазначити, що мисливське господарство ведуть 13 державних підприємств: «МГ Звірівське», Горохівське, Любешівське, Ратнівське лісомисливські, Городоцьке, Камінь-Каширське, Колківське, Маневицьке, Прибузьке, Цуманське, Старовижівське лісогосподарські підприємства, СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» та «Шацьке УДЛГ».

За результатами проведення останнього обліку звірів, у цих мисливських угіддях мешкає загалом близько 230 лосів, понад 200 оленів благородних та 650 оленів плямистих. Козуль – понад 3 400 особин, а кабанів – у межах 1 320.


Площа мисливських угідь державних підприємств Волинського ОУЛМГ становить 362 тис. 115 га, а це – 25% від загальної площі мисливських угідь області.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024