Поліцейські перевірятимуть, чи законно «євробляхери» їздять в Україні

20 Серпня 2019, 12:18
фото ілюстративне 988
фото ілюстративне

Відповідно до змін в Закон України «Про Національну поліцію», з 22 серпня поліцейські зупинятимуть автомобілі на іноземній реєстрації з метою перевірки законності їх перебування на території держави.

Про це йдеться на сторінці Патрульної поліції Волинської області у Facebook.

Відповідно до змін в КУпАП, до статті 121, якщо поліцейські виявлять порушення, а саме, керування автомобілем, щодо якого порушені терміни переміщення в митному режимі транзиту та/або тимчасового ввезення, вони виноситимуть постанову з штрафом на 8,5 тисяч гривень. Якщо ж порушення виявлять вдруге протягом року, вже оформлятимуть протокол, який скеровуватимуть в суд. Тоді порушнику загрожує штраф 17 тисяч гривень з позбавленням права керування на рік та оплатним вилученням транспортного засобу чи без нього.

В.о. заступника начальника Волинської митниці Дмитро Джига зазначив, що митниця повідомлятиме патрульну поліцію про порушників і терміни, які вони порушили, а далі поліція діятиме відповідно до чинного законодавства. Оновлення баз даних відбуватиметься щотижня.

Очільник наголосив, що усі транспортні засоби на іноземній реєстрації мають бути вчасно вивезені, причому тими особами, які їх ввозили, адже до відповідальності залучатимуть саме цих людей.

Начальник УПП у Волинській області Андрій Крутень зауважив, що документування поліцейськими таких випадків має відбуватись на бездоганному рівні.

«Усі присутні тут відповідальні поліцейські опрацюють механізм взаємодії, внесуть пропозиції, і тоді ми підпишемо алгоритм співпраці, як діяти в разі виявлення автомобілів і водіїв-порушників», – сказав Андрій Крутень.

Присутні вирішили, що комунікація між патрульними та митницею відбуватиметься через відповідні чергові частини цих органів, аби уникнути будь-яких зловживань. Також про оформлені адміністративні матеріали поліція інформуватиме митницю.


 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024