Жителі Гущанського старостинства обговорили проблемні питання

08 Серпня 2019, 14:20
1757

З мешканцями сіл Миловань, Підлісся, Вишнівка, Гуща зустрічався сільський голова Володимир Крижук, щоб обговорити основні напрямки стратегічного плану розвитку громади.

У селі Миловань жителі зібрались біля сільського клубу. Їх хвилювали питання щодо облаштування рекреаційної зони біля озера Королівське, ремонт дорожнього покриття вул. Королівської, на яку виготовлено ПКД, необхідність розміщення більшої кількості дошок оголошень. Присутні узгодили графіки вмикання і вимикання вуличного освітлення в кожну пору року.

Активні і небайдужі жителі цього невеличкого села нещодавно самостійно облаштували територію для розміщення дитячого ігрового майданчика і сприяли комунальному господарству «Рівне» у його встановленні, також підготувавши територію для імпровізованого волейбольного майданчика.

До слова, в минулому році сільською радою профінансовано роботи по перемуровуванню грубки та заміні кількох вікон і дверей приміщення, в якому розташований місцевий ФАП. Депутати виділили додаткові кошти на утримання завідувача ФАПом і молодшого медичного працівника. Щодо приміщення клубу першочерговою є необхідність завершити заміну кількох вікон та дверей і перекрити дах, а в перспективі – продовжити внутрішні роботи.

У селі Підлісся присутні обговорили питання щодо грейдерування кількох доріг села, визначились із необхідністю продовження робіт по обкошуванню території та облаштування огорожі дитячого майданчика. У єдиному закладі соціальної сфери села – приміщенні ФАПу ще минулого року проведено заміну чотирьох вікон, зроблено косметичний ремонт і є нові меблі. Але саме приміщення клубу потребує перекриття.

У селі Вишнівка в приміщенні ФАПу провели аналогічний ремонт за кошти сільської ради, відремонтовано грубку, замінено внутрішніх кілька дверей, але є необхідність заміни огорожі закладу від автодороги. Жителів хвилювало питання вуличного освітлення центральної дороги села та своєчасного обкошування обочин райавтодором. Зазначалось, що є потреба в грейдеруванні кількох вулиць села.

У селі Гуща обговорювали стратегічні напрямки і операційні цілі в частині вартісних робіт, зокрема перекриття приміщення та утеплення фасаду Гущанського ліцею і заміна підлоги у його спортивному залі. Придбання елементів та дооблаштування дитячого спортивного майданчика, влаштування огорожі навколо нього.

У ході розмови дізналися, що вже проведено топографічну зйомку територій для виготовлення ПКД з метою проведення ремонту дорожнього покриття вулиць і доріг в громаді, зокрема тих, що озвучувались в депутатських запитах на сесіях. І одна із тих доріг – до Гущанського озера. Присутніх хвилювали питання підключення швидкісного інтернету до установ старостинства, тощо.

Одним із стратегічних напрямків діяльності сільської ради залишається сприяння в завершенні реконструкції другої черги автодороги від сіл Старовойтове до Забужжя (Шацьк–Залісся–Грабове–Старовойтове). А це і, відповідно, облаштування зупинок та вуличного освітлення, оскільки виконання вищевказаних робіт сьогодні не залежить від сільської ради.

На питання присутніх на зустрічах відповідали заступник сільського голови Олена Пасаман, в.о. старости Олексій Нестерук та депутати сільської ради Наталія Забродоцька, Іван Вознюк, Любов Самойліч та Іван Боярчук.

Читайте також: У Полапівському старостинстві обговорили проблеми, які потрібно якомога швидше вирішити

Мешканці Забузького старостинського округа обговорили проблемні питання








 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024