Люди району: як підприємці із Вишнева розвивають «печений» бізнес у Любомлі

07 Серпня 2019, 12:00
Пекарня в Любомлі 7132
Пекарня в Любомлі

Енергійні, працьовиті, ведуть соціально відповідальний бізнес – так про підприємців Віктора й Оксану Козел відгукуються у Любомльському районі. Цих людей знають і за межами краю. Дохід і задоволення приносить торгівля й пасажирські перевезення. Однак їх найбільша гордість – пекарня.

Оксана Козел розповіла, що після реконструкції колишнього напів зруйнованого Любомльського молокозаводу в 2014 запрацювала пекарня, – йдеться на сторінці-facebook Волинського обласного центру зайнятості.

Читайте також: Працівники центру зайнятості обговорили співпрацю з власницею пекарні у Любомлі

На Любомльській пекарні не бояться експериментувати та за кордоном запозичувати досвід

«Етапи становлення підприємства – кропітка праця як керівника, так і всього колективу. На початку випікали декілька сортів хліба і мали в підпорядкуванні орієнтовно 20 працівників. Сьогодні ми розвиваємося», – розповідає Оксана Козел.

За 5 років роботи асортимент виробів зріс до сорока видів випічки, а штат збільшився до 60 осіб (пекарі, тістоміси, формувальники, різальники, диспетчери, водії).

Продукцію виготовляють із допомогою сучасного обладнання: в кондитерському цеху є потужний міксер, придбаний у Туреччині, гордість підприємства – дві печі для випікання хліба на дровах, які мурував фахівець із Сербії, ротаційна піч для випікання елітних сортів хліба, обладнання для виготовлення макаронів і сухого тіста для круасанів.

«Випікати смачний хліб, отримувати схвальні відгуки від споживачів – найбільша нагорода за працю», – каже Оксана Козел.

Підприємниця переконана, що сучасне технічне забезпечення нічого не варте без працівників. Вони – основний капітал підприємства.

«Кожен член колективу забезпечений соціальним пакетом, медичним страхуванням. Працівники можуть оздоровитися в санаторії «Лісова пісня». Нещодавно подорожували в Угорщину, Чорногорію, Італію. На вересень запланована колективна поїздка в Грецію», – розповідає підприємниця.

Від початку заснування бізнесу подружжя Віктора й Оксани Козел активно співпрацюють із Любомльською районною філією Волинського обласного центру зайнятості. За цей час за направленням служби зайнятості працевлаштували понад 40 осіб, із них 9 – із відшкодуванням роботодавцю єдиного соціального внеску. Віктор та Олена Козел і сьогодні продовжують співпрацю зі службою зайнятості, адже переконалися в перевагах та ефективності такої взаємодії на власному досвіді.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром