У Луцьку презентували виставку ікон, написаних під час пленеру у Замлинні

25 Листопада 2016, 18:17
1578 Джерело: vip.volyn.ua

У п’ятницю, 25 листопада, у Галереї мистецтв відкрили вернісаж ікон, написаних під час міжнародних пленерів іконопису й сакрального мистецтва в Новиці (Польща) й Замлинні (Україна).

Пише VIP.

Виставку влаштувало Генеральне Консульство Республіки Польща і Волинська організація Національної спілки художників України. Відкрили ж її молитвою «Отче наш» та словами благословення Митрополита Луцького і Волинського Михаїла:

«Мене тішить, що луцька громада демонструє добрі стосунки між поляками і українцями. Це дає нам змогу бачити спільне європейське майбутнє, незважаючи ні на що. Адже переможе все-таки Боже милосердя, Божа любов, переможе добре. І дуже приємно сьогодні бачити людей, який зацікавило мистецтво, щось ще, крім хліба насущного».


Під час відкриття виставки консул Генерального Консульства Республіки Польща Кшиштоф Савіцкі повідомив, що цьогоріч відбувався вже шостий Міжнародний пленер іконопису та сакрального мистецтва на Волині.


До того ж, у рамках виставки міжнародних пленерів у одному із залів Галереї мистецтв розмістили персональну виставку Анни Макач із Польщі. Сама ж художниця теж приїхала на відкриття і висловилася з приводу того, що втішена бачити чималу кількість поціновувачів такого мистецтва.








Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром