На реконструкцію 4,1 кілометра дороги Ковель–Ягодин витратили 60 мільйонів гривень

31 Липня 2019, 14:10
Траса Ковель–Ягодин 2686
Траса Ковель–Ягодин

Загалом кошторисна вартість робіт становить близько 80 мільйонів гривень.

Т.в.о. голови ОДА Олександр Киричук проінспектував хід реконструкції дороги Київ–Ковель–Ягодин. На трасі вже завершують основні види робіт з реконструкції ділянки, протяжністю 4,1 кілометра. Тож у рамках робочої поїздки у Любомльський район т.в.о. голови облдержадміністрації Олександр Киричук вирішив проінспектувати хід робіт, що тривають вже близько місяця, – про це йдеться на сторінці-facebook Волинської обласної державної адміністрації.

Читайте також: У Любомлі з’ясовували, чому дорога до «Ягодина» схожа на стихійне сміттєзвалище

Як розповів заступника начальника управління Служби автомобільних доріг в області Ншан Антонян, розпочали ремонтувати цю дорогу у 2011 році, напередодні «Євро-2012». Тоді фактично збудували ліву і праву смуги на рівні середнього шару.

Тож, відкоригувавши проектну документацію, цьогоріч продовжили роботи. Нині вже майже завершенні основні види робіт, зокрема на лівій смузі укладено верхній шар та нанесено тимчасову розмітку, аби відповідно до технології стерся асфальт з бітумної плівки. Лише після цього нанесуть постійну довговічну розмітку із холодного пластику.

Загалом кошторисна вартість робіт становить близько 80 мільйонів гривень. На сьогодні вже освоєно 60 мільйонів гривень, або 75 відсотків від загальної вартості об’єкту.

«Залишилося укласти 900 метрів на правій смузі. Також завершують роботи з облаштування бар’єрної огорожі, що розділятиме смуги. Опісля перекинуть рух на праву сторону, аби нанести постійну розмітку. Опісля, як затреться на правій стороні асфальтобетонна плівка, також нанесуть розмітку. Паралельно монтуються автобусні зупинки, облаштовують тротуари, з’їзди, підсипають узбіччя, тобто тривають декоративні роботи», – прокоментував Ншан Антонян.

Так, незабаром завершать реконструкцію цієї ділянки дороги у цьому році. Однак, за словами заступника начальника управління Служби автомобільних доріг в області, нині коригують старі проекти на цю трасу ще на три ділянки, протяжність яких в середньому по 3-4 кілометра кожна. Дорожники області надіються на фінансування і в наступному році, щоб продовжувати реконструювати дорогу у напрямку Ковеля.

До слова, фінансування цих робіт йде за програмою, задекларованою Урядом, відповідно до якої упродовж 5-ти років мають реконструювати повністю усю дорогу міжнародного значення від Ягодина до Ковеля. Передбачали на це 1 мільярд 200 мільйонів гривень. 2019 рік став першим етапом.

Коментарі
31 Липня 2019, 19:26
Половину грошей вкрали
31 Липня 2019, 19:33
А ти попробуй докажи
31 Липня 2019, 20:13
Кризи не має, вони просто пиз...ть наші гроші. Ганьба!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39