У Любомльський музей передали конфісковані старовинні монети

31 Липня 2019, 13:49
Юрій Фініковський 2099
Юрій Фініковський

Срібні та латунні монети країн Північної та Південної Америки ХІХ-ХХ століть згодом стануть частиною окремої експозиції «Врятовані скарби України», присвяченої співпраці музею з ДФС України, СБУ, правоохоронними органами держави.

Про це на своїй сторінці-facebook написав директор музею Юрій Фініковський.

Читайте також: У Любомльському музеї діють персональні фонди відомих земляків

«У черговий раз складаємо щиру подяку відділу з питань переміщення культурних цінностей Міністерства культури України, Експертно-фондовій раді з питань безоплатної передачі конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, Київській митниці ДФС за передані у фонди Любомльського краєзнавчого музею нумізматики (срібні та латунні монети країн Північної та Південної Америки) ХІХ-ХХ століть. Працюємо й далі над збереженням та примноженням культурно-історичних цінностей!», – йдеться у дописі.

За словами Юрія Фініковського, співпраця із Міністерством культури в цьому напрямку уже не вперше дає свої результати. Так, за останні два роки у фонди музею були передані предмети фалеристики, філателії, нумізматики з Управління СБУ у Чернівецькій обл., міського відділу державної виконавчої служби в м. Рівне, Херсонської митниці ДФС, Київської міської митниці ДФС.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024