У Любомлі з’ясовували, чому дорога до «Ягодина» схожа на стихійне сміттєзвалище

31 Липня 2019, 09:54
4560

Проблему несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на території, прилеглої до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин» обговорили на виїзній нараді під керівництвом т.в.о. голови облдержадміністрації Олександра Киричука.

У вівторок, 30 липня, до початку наради, що відбулася у приміщенні Любомльської райдержадміністрації, Олександр Киричук здійснив робочу поїздку на прилеглу територію МПП «Ягодин» та особисто ознайомився із ситуацією, що склалася, – інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

«Ця територія – це обличчя не лише області, а й країни. Але тут бачиш не краєвиди, а суцільне сміття. Це ганьба. І це повинно турбувати кожного», – прокоментував побачене керівник виконавчої гілки влади в області.

До слова, у нараді взяли участь представники митниці, фіскальної служби, органів місцевого самоврядування, райдержадміністрації та Служби автодоріг в області.

Оскільки дорога має міжнародне значення та перебуває на балансі Служби автомобільних доріг в області, за утримання і прибирання прилеглої до дороги території (від 16 до 22 метрів) відповідає це відомство. І, як пояснив заступник начальника управління САД у Волинській області Ншан Антонян, прибирання відбувається двічі на місяць, але цього недостатньо. Прибирати частіше ж не дозволяє кількість працівників та фінансування, адже окрім цього до утримання належить і ямковий ремонт.

Окрім того, за благоустрій прилеглої до дороги території, що розташована через 22 метри від дороги, відповідає Рівненська ОТГ. Тож Олександр Олексійович поцікавився у Рівненського сільського голови Володимира Крижука чи має громада достатні потужності, аби забезпечувати відповідний благоустрій, зокрема прибирати та вивозити сміття щодня.

Так, Володимир Крижук повідомив, що в ОТГ є комунальне господарство, у якому наявний технічний персонал, але на це потрібні кошти.

Володимир Крижук
Володимир Крижук

«Прибирання необхідне щодня. Тож ми повинні налагодити цей процес так, аби сміття більше не лежало обабіч дороги. У Служби автодоріг області на утримання доріг є 190 мільйонів гривень на рік. Розумію, що сюди входять і ямкові ремонти, але сміття біля митниці – це окрема стаття, яка має бути передбачена завжди, щоб до цього питання більше не повертатися», – наголосив Олександр Киричук.

Тож, за результатами наради, т.в.о. голови облдержадміністрації дав доручення до кінця тижня напрацювати проект договору між Службою автомобільних доріг в області та Рівненською ОТГ, відповідно до якого комунальне господарство «Рівне» також прибиратиме прилеглу до міжнародних автомобільних пунктів пропуску територію.

Читайте також: Голова облради вважає недоцільним поділ Волині на чотири райони

Коментарі
31 Липня 2019, 13:47
А у Кирика пиджак уже не застегивается...
01 Серпня 2019, 10:06
Порахуйте скільки там смітників
01 Серпня 2019, 11:05
ППР. Стидоття
01 Серпня 2019, 14:01
Мільйони крутяттся і це тілька чорна каса мусорнік поставити через кожні . ... Метри і люди свині що зробиш ...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024