У Любомлі заклали капсулу у фундамент майбутньої церкви

23 Листопада 2016, 12:56
3723

У понеділок, 21 листопада, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин закладення капсули у фундамент майбутньої церкви Архистратига Михаїла із нагоди престольного празника парафії.

Ще зранку багато прихожан та гостей зібралося біля церкви. Урочисто, з хлібом-сіллю та квітами, зустрічали владику дорослі і діти. Всі вони отримали благословення владики, а малеча – ще й солодощі.


Невелика капличка не могла вмістити вірян, котрі прийшли на Літургію, яку очолив владика в тимчасовому Божому домі. З ним служили декан і настоятель громади протоієрей Віктор Возняк, ковельський міський декан протоієрей Анатолій Александрук, шацький – протоієрей Михайло Цвинкилевич, інше духовенство.






Після її завершення Митрополит освятив діючу церкву. А далі відбулося закладення. У проповіді владика наголосив на важливості побудови Божих домів на своїй землі та «спасіння домів своїх душ», на необхідності жити за Божими законами і законами нашої держави. А також підкреслив важливість цієї події для Любомля.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл пригадав події 12-річної давності, коли на освячення наріжного каменя під капличку і закладення капсули прийшла лише «купка людей». Владика відзначив старання громади, висловив упевненість, що через кілька років постане в центрі міста новий храм-красень.

Насамкінець високопреосвященний нагородив медаллю «За благочиння» жертводавців Дмитра Шлапу та Валерія Міщука.

1

Групі меценатів вручив подяки. До речі, у вкладеному в капсулу посланні вказано імена благодійників, які внесли пожертви на закладення фундаменту.

З вітальними словами у День Гідності та Свободи звернулися голови РДА Олександр Пархомук та райради Микола Сушик.



Зі святом Михайла та визначною подією в житті Любомля здоровив присутніх Ігор Торба – помічник народного депутата Ігоря Гузя. Він передав на храм першу пожертву.

Настоятель Свято-Михайлівського храму отець Віктор тепло і сердечно привітав прихожан із Днем народження церкви, побажав в здоров’ї і достатку жити у своїй Україні під мирним небом. А також висловив щиру вдячність усім, хто причетний до розвитку громади, зокрема керівникам недільної школи В’ячеславу й Лідії Климовичам.


Ще одна хвилююча мить торкнулася сердець присутніх: молоді капелани отримали благословення від владики Михаїла на звершення хорошої справи – нести Слово Боже воїнам на сході.



Діючу капличку звели за рік, звичайно, за такий термін храму площею 230 квадратних метрів не побудувати. Але дуже хотілося б, щоб усі, хто був на закладенні капсули, хто щиро «молився за Україну, за її долю, за народ», незабаром помолилися у новій святині. 













1

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024