Через «Ягодин» в Україну намагались ввезти продукцію Apple та хутро на мільйони гривень

26 Липня 2019, 15:50
Через «Ягодин» в Україну намагались ввезти продукцію Apple та хутро на мільйони гривень 1672
Через «Ягодин» в Україну намагались ввезти продукцію Apple та хутро на мільйони гривень

На митному посту «Ягодин» припинили спробу неоподаткованого імпорту в Україну продукції Apple та хутра на мільйони гривень.

Офіційно безробітному мешканцю Луцька знадобилося «для особистих потреб, не пов’язаних  з підприємницькою діяльністю» 54 макбуки торгівельної марки «Apple» та 216 хутрових шкурок. З цим крамом чоловік в’їжджав в Україну смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор» пункту пропуску «Ягодин».

Спробу імпортувати товар, вага та фактурна вартість яких значно перевищує установлені для неоподаткованого ввезення громадянами ліміти, зупинили спільними зусиллями посадовці Луцького прикордонного загону та Волинської митниці ДФС.

Читайте також: Через «Ягодин» німець хотів вивезти колекцію раритетних годинників

54 макбуки ціною майже 1,9 мільйона гривень та 199 кілограм хутрових шкурок білого, сірого та рудого кольорів (визначення вартості потребує експертизи) виявили під час повного митного огляду під сидіннями салону та у багажному відділенні автобуса водія. Власник зізнався, що недекларував товар з метою уникнути сплати податків.

Через порушення митних правил за статтями 471 (порушення порядку проходження митного контролю) і 472 (недекларування товарів комерційного призначення) Митного Кодексу України увесь товар вилучили на склад митниці. 

Адміністративна відповідність за такі спроби – конфіскація та штраф у повному розмірі вартості товару.  Для прийняття остаточних рішень матеріали справи скерують до суду після отримання висновків експерта про тип та вартість вилученого хутра.






Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром