Головне: епідеміологи перевіряють село через смерть маленького Олександра Мороза

18 Листопада 2016, 14:52
2091 Джерело: i.lb.ua

«Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» перевіряє, чи є епідеміологічна загроза для жителів села, де помер від поліомієліту 12-річний хлопчик.

Фахівці ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснюють комплекс протиепідемічних заходів у вогнищах за місцем проживання та навчання дитини, передбачених на такий випадок Наказами Міністерства охорони здоров’я України, повідомляє Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, що у середу, 16 листопада, помер 12-річний Олександр Мороз, який проживав у селищі міського типу Головне, Любомльського району. Про це повідомив Волинський обласний лабораторний центр.

Про випадок проінформували Міністерство охорони здоров’я України, Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України, управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації.

Фахівці Любомльського міжрайонного відділу провели обстеження житла та ЗОШ І–ІІІ селища міського типу Головне, організували проведення медичного огляду осіб, які контактували з хворим. За місцем проживання та навчання дитини здійснюють дезінфекційні заходи.

Проаналізували стан імунізації проти поліомієліту дітей класу, де навчався хлопчик, з'ясували, що всі учні отримали щеплення згідно з календарем, потреби у проведенні додаткової імунізації по епідемічних показах немає. У вірусологічну лабораторію на дослідження доставили зразки матеріалу від контактних осіб із домашнього вогнища та від учнів 6-А класу ЗОШ селища міського типу Головне.

Для дослідження відібрані проби питної води в школі та домашньому вогнищі, а також проби стічної води у школі. Триває дослідження зразків матеріалу від хворого, які доставили у вірусологічну лабораторію ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Частину зразків направили для проведення паралельних досліджень до вірусологічної лабораторії ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України».

Здійснення протиепідемічних заходів триває.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024