Жінки Любомльщини продовжують перевіряти своє здоров’я

18 Листопада 2016, 08:55
1468

Близько 300 представниць прекрасної статі вже пройшло безкоштовне обстеження на виявлення мастопатії та раку завдяки мандруючому районом мамографу, – пише КОРДОН.

Зокрема перевірили своє здоров’я на медичній установці жінки сіл Зачернеччя, Вишнів, Полапи, Хворостів, Підгородне, Машів, Бірки, Запілля та ін.

Упродовж двох днів мамограф перебував у селищі Головне.

«За день встигає пройти обстеження 30-50 жінок. Якщо виявляємо у когось захворювання (записуємо всі паспортні дані та номери телефонів пацієнтів), викликаємо особу на прийом до мамолога для подальшого огляду та призначення лікування чи інших оперативних дій.


Наразі дуже багато людей приходить, тож остаточні результати можна буде мати через два-три тижні після обстеження в тому чи іншому населеному пункті», – зазначив Анатолій Петренко, рентгенолаборант Волинського обласного онкологічного диспансеру.


Пересувний мамограф працює у населених пунктах Любомльщини з 7-го листопада за ініціативи Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» та головного лікаря ТМО Любомльського і Шацького районів Володимира Дибеля.

Співорганізатор – обласний онкодиспансер. Акція відбувається за підтримки депутата Любомльської райради Віталія Данилюка.

«Багато людей не можуть поїхати кудись на обстеження, чимало жителів району не мають ресурсів для цього. Тож як депутат райради одразу погодився долучитися до доброї справи. Прибув сьогодні подивитися як відбувається процес. Із численних подяк від жінок переконався наскільки це важливо для них», – повідомив Віталій Данилюк.


Про результати подібного медогляду в Іваничівському та Володимир-Волинському районах, а також перспективи подальшого графіку роботи мамографа, розповів помічник нардепа Андрій Бокоч.

«Об’їхали вже 12 населених пунктів Любомльщини. У Головне мамограф обов’язково заїде ще раз. Адже в селищі навіть частина всіх охочих жінок не встигла пройти обстеження», – наголосив Бокоч.


«За два дні на мамографі в селищі перевірили стан здоров’я понад 40 осіб. Додатково кожна жінка проходить медогляд у гінеколога, хірурга та електрокардіографію. Це дуже зручно для людей. Сучасні технології у такий спосіб наблизили до населення віддалених сіл та селищ», – підкреслила Ольга Оксентюк, завідувачка Головненської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.


Біля місцевого медзакладу та в його приміщенні чимало жінок. Усі зазначають, наскільки добре, що спільними зусиллями організаторів реалізовують таку акцію. Бо більшості з них навіть до райцентру нема коли вибратись. Вже не кажучи про брак коштів на це.



Нарікають лише, що малувато днів для обстеження. Якби ж мамограф працював трохи довше в кожному населеному пункті.

Графік роботи мамографа:

18 листопада з 10:00-16:00 – у селі Заболоття на подвір’ї школи;

19 листопада з 10:00-16:00 – у селі Полапи на подвір’ї школи;

20 листопада з 10:00-16:00 – у селі Згорани біля лікарської амбулаторії.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром