Волинські митники оформляють автівки за 57 секунд

17 Липня 2019, 15:04
1029

У Волинській митниці ДФС підбили підсумки роботи установи у І півріччі 2019 року за основними напрямками діяльності. Нараду проводив в.о. начальника митниці Андрій Войцещук. В обговоренні взяв участь в.о. голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук.

Про це інформує прес-служба відомства.

Начальники усіх 7-ми митних постів, які дислокуються в регіоні, звітували про ріст обсягів зовнішньо-економічних операцій у зоні діяльності митниці, заходи щодо прискорення та автоматизації митних формальностей, виконання показників доходів державного бюджету та сервісні новації на підтримку прозорого бізнесу.

Тому, за узгодженою пропозицією президії, хід наради змістився від фіксації позитивної динаміки до обговорення проблемних моментів у роботі митниці для пошуку шляхів їх вирішення. У цьому контексті  разючою виявилась відмінність між митними постами, які є у Волинській області, на українсько-польському та українсько-білоруському кордонах.

Якщо митний пост «Ягодин» планує ввести в експлуатацію уже другий, стаціонарний скануючий комплекс, то на митному посту «Піща» до цього часу працюють у тимчасових вагончиках, обігріваючись «буржуйками» і мріючи про стабільне електропостачання. Якщо пункт пропуску «Ізов», який обслуговує до 90 відсотків залізничних вантажних перевезень у Польщу, перебуває у стадії широкомасштабної реконструкції коштом «Укрзалізниці», то на збудованому у 1993 році за тимчасовою схемою митному посту «Дольськ» до цього часу ще погоджують відведення земельної ділянки для капітального будівництва (оскільки пункт пропуску в межах заповідної території).

Розбудова, розвиток цих територій – завдання, яке потребує об’єднання зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування. На нараді також були присутні керівники Рівненської та Вишнівської об’єднаних територіальних громад, межі яких визначені поряд з лінією державного кордону у Любомльському районі. Вони теж висловили готовність співпрацювати заради порядку та належного санітарно-гігієнічного стану, привабливого естетичного вигляду пунктів пропуску.

Підсумовуючи, учасники наради домовились про координацію зусиль задля підвищення сервісної складової у роботі митниці: прискорення потоку транспортних засобів, вантажів чесних суб’єктів ЗЕД і звісно, туристів, для яких перетин лінії державного кордону України повинен стати по-європейськи комфортним.

У контексті протидії порушенням митних правил, Андрій Войцещук вимагає від очолюваного ним колективу жорстких санкцій щодо бізнес-ділків та митників, які їх покривають. Водночас націлює на прозору, ефективну та швидку комунікацію із тими, хто чесно платить податки.

Довідково:  за підсумками І півріччя 2019 року Волинською митницею ДФС індикативні показники виконані на 120 відсотків, перевиконання – 1,2 мільярда гривень. Загалом роботу волинських митників у цьому періоді оцінюють у понад 7 мільярдів гривень доходів державного бюджету. Середньоденний показник надходжень у січні-червні 2019 року – 58,6 мільйона гривень, що в 1,6 рази більше, ніж в аналогічному періоді 2018 року.  Середній час оформлення однієї митної декларації в цілому у митниці за січень–червень 2019 року був трохи більше трьох годин. Крім того, через пункти пропуску для автомобільного сполучення, що в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, пропущені 602717 автівок, які рухались смугами «зелений коридор». Середній час оформлення таких ТЗ – 57 секунд, що в цілому свідчить про високу оперативність роботи митників.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром