Олеським учням подарували новенький автобус

16 Листопада 2016, 14:36
1810

У вівторок, 15 листопада, в Олеській школі відбулася важлива подія – на урочистій лінійці голова Любомльської РДА Микола Пархомук вручив директорові Василю Лук’янчуку ключі від сучасного транспортного засобу, яким тепер їздитимуть на навчання діти з Ладині, Мосира та Пустинки.


Ще вранці учні їхали до школи на невеличкому «пазіку», який ось уже другий рік справно возив їх на навчання. Побачивши великий жовтий автобус із кульками, вони наввипередки побігли до нього і, вишикувавшись у черзі, з нетерпінням чекали, коли ж нарешті відчиняться двері і кожен із них займе своє місце.


Розділити цю радість приїхали й представники освіти. Для всіх присутніх учні школи підготували віншування та пісні.



«У районі комплексно вирішуються питання зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів – починаючи від створення належних умов для перебування учнів, до забезпечення регулярного підвозу. Тішить те, що сьогодні спільними зусиллями ми вирішили одну із проблем вашої школи. Тепер ви з комфортом будете їхати як на навчання, так і до своїх домівок», – звернувся до присутніх Микола Пархомук.

Також очільник РДА повідомив, що планується біло-щебеневе покриття дороги до Мосира, а ще буде ходити грейдер.


Зі словами вдячності звернувся до представників влади батько двох учнів школи, учасник АТО Руслан Дудік із Мосира, який подякував за гарний подарунок. Тепер він та й інші батьки будуть спокійні за життя своїх дітей.

Новенький автобус «Богдан» розрахований на 30 місць, кожне з яких облаштоване ременем безпеки, є місце й для портфелів.





Водієві та супроводжуючому вчителеві не доведеться надривати голос, контролюючи дітей, тепер вони спілкуватимуться з ними через рацію.


«На сьогоднішній день до нашої школи доїжджає 29 учнів, попередній транспортний засіб був розрахований лише на 24 місця. 18 кілометрів дитині важко вистояти, а саме така відстань від Олеська до Мосира, тому цю проблему потрібно було якомога швидше вирішити», – розповів директор Василь Лук’янчук.



У Любомлькому районі навчається понад 5 тисяч школярів, із них підвезення потребує 493 дитини. До кінця цього року мають отримати ще два шкільних автобуси.




Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024