Куди, кому й на що розподілили гроші депутати міськради на черговій сесії

15 Листопада 2016, 19:43
1484

У вівторок, 15 листопада, відбулася одинадцята сесія Любомльської міської ради 7-го скликання. Із 26 депутатів спершу зареєструвалося лише 17. Та згодом підійшли інші, тож кворум у прийнятті рішень, необхідних територіальній громаді, було забезпечено.

Хвилиною мовчання на початку роботи депутати вшанували пам’ять полеглих у зоні АТО.

Порядок денний складався з 11 питань. Найбільше дискусій викликало коригування міського бюджету, затвердження положення про відведення земельних ділянок під індивідуальну забудову, про добровільне об’єднання територіальних громад, звернення ряду сільрад про виділення коштів для сільських потреб.

Наприклад, Машівський самоврядний орган просив 100 тисяч гривень, Зачернецький – 50 тисяч, Підгородненський – 30 тисяч, Почапівський – 25 тисяч…

Депутат Василь Кравчук зауважив, що деякі сільради вдаються до шантажу міської ради:

«Виділіть гроші, тоді ми приєднаємося до Любомля.А коли влітку була наша ініціатива, то відмахнулися».

Сесія прийняла рішення виділити Бірківський і Запільській сільрадам на їхні клопотання по 130 тисяч гривень. Ці ради вже прийняли рішення долучитися до утворення єдиної територіальної громади з адмінцентром у Любомлі. Прохання інших сільрад про фінансування поки що не розглядати.

Було вирішено на харчування учнів 1-4 класів міста виділити по 112 тисяч гривень. Також на ремонт котельні райво – 95 тисяч гривень, футбольному клубу «Рубіж» − 5 тисяч, задоволено й інші прохання.

Кошти перерозподілено ті, які планувалися на придбання молодіжного спорткомплексу. На жаль, через об’єктивні і суб’єктивні причини приміщення заводу «Світязь» для цієї мети не вдалося придбати.

Депутати прийняли рішення про утворення відділу земельних відносин і державної реєстрації міської ради. Звісно, у рамках існуючого кошторису. Також взято у міську комунальну власність майновий комплекс стадіону «Колос», та водовідні й меліоративні канали у межах міста. Прийнято рішення з усіх інших питань.

Сесія заслухала запити депутатів: Людмили Шлапи про ремонт вулиць Коновальця, Зеленої і Комарова, Петра Дячука – про надання допомоги Любомльському сектору міграційної служби у плані створення належних умов.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром