Митники запропонували, як вирішити проблеми власників авто з єврореєстрацією

13 Листопада 2016, 10:26
2314

Громадські активісти, зацікавлені волиняни та представники влади обговорили шляхи вирішення проблем, пов’язаних із ввезенням та обслуговуванням авто іноземної реєстрації.

Відбулося це у п’ятницю, 1 листопада, в Палаці культури міста Луцька, – інформує Громадське. Волинь.

Подібні збори проводилися раніше, але вперше на такий захід завітали представники органів влади.

Мета заходу: напрацювати спільне бачення щодо вирішення вищезгаданої проблеми.

Усі учасники обговорення наголошували на тому, що розмитнення, реєстрація та обслуговування автомобілів з іноземною реєстрацією на тих умовах, які є сьогодні, неприпустимі. Тому, потрібно розробити такий механізм, який влаштував би і водіїв і владу.

Юрист, громадський активіст Сергій Книш, який був модератором заходу, зазначив, що державні посадовці мають свої аргументи проти існування автомобілів з іноземною реєстрацією. А саме: важко встановити власників цих транспортних засобів після перетину кордону; з цих авто держава не отримує жодних фінансових надходжень; збільшення черг на митниці.

На думку Книша, щоб вирішити ці проблеми, потрібно створити максимально комфортні умови для реєстрації таких транспортних засобів.

Присутній на заході заступник начальника Волинської митниці Василь Герман запевнив, що готовий шукати «золоту середину» у вирішенні цього питання.

«Моя думка, має бути застава, яка буде повертатися особі при вивезені транспортного засобу. Тобто, особа ввезе автомобіль. Відповідно вона має здійснити декларування цього транспортного засобу.

Після цього особа звернеться у сервісний центр, де будуть видані українські номери. Відповідно, особа зможе користуватися цим автомобілем на митній території України», – зазначив Герман.

Проте, не всі присутні погодилися з такою ідеєю заступника начальника Волинської митниці.

«Українець має залишити заставу, а іноземець ні. Українець має заїхати на п’ять-десять днів, а іноземець має право заїхати на термін необхідний для перебування в Україні. Дискримінаційна норма ст.380, то є певне порушення конституційних прав громадян України. Цю норму треба міняти», – заявив представник ГО «Євро Авто Сила» Олег Ярошевич.

Після довгих дискусій та обговорень, учасники заходу вирішили створити робочу групу, яка має напрацьовувати конкретні пропозиції для розробки оптимальних змін до чинного законодавства.

Коментарі
13 Листопада 2016, 13:53
То той книг що транспортний фірма у мотивації напроти азмол WOG
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром