На Київщині затримали учасника стрілянини, під час якої загинув уродженець Любомльщини

06 Липня 2019, 09:01
1737

Правоохоронці затримали шостого учасника стрілянини на автомийці в Луцьку, під час якої  загинув уродженець Любомльського району. Чоловік був у розшуку та навіть змінив зовнішність.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Нагадаємо, 5 листопада 2018 року на автомийці у Луцьку дві групи осіб зчинили стрілянину. Одна людина загинула, двох постраждалих госпіталізувала «швидка». Загиблий Святослав проживав у Луцьку, був уродженцем Любомльщини. У нього лишилася дружина та двоє дітей.

Раніше вже повідомляли про затримання кількох фігурантів справи.  Нещодавно відбулася операція у Київській області. Затримання шостого учасника стрілянини провели співробітники управління стратегічних розслідувань та слідчі Головного управління Нацполіції Волині у співпраці із Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури.

Чоловіка обґрунтовано підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України. Йдеться про хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї.

Підозрюваному 37 років, він мешканець Києва. Переховуючись від правоохоронців, зловмисник змінив зовнішність. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб.

Нагадаємо, 5 листопада минулого року під час стрілянини на вулиці Набережній у Луцьку одна людина загинула, двох госпіталізували. Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 15 (замах на вчинення злочину) та ч. 2,   ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили особи всіх зловмисників, котрі мали безпосереднє відношення до цього злочину. Відносно п’яти з них завершили розслідування та обвинувальні акти скерували до суду.

На даний час встановлюється місцеперебування також інших осіб, причетних до стрілянини.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром