«Досить кабінетного способу ділення бюджету, його треба використовувати розумно!»

10 Листопада 2016, 05:30
1317

У п’ятницю, 4 листопада, відбулася дванадцята сесія районної ради 7-го скликання.

Читайте також: «Частина депутатів Любомльської райради вкрай погано відвідує і працює на сесії».

«Депутати райради знову не підтримали закриття малокомплектних шкіл».

На засіданні керівник Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков доповів про результати роботи у першому півріччі.

Начальник райвідділу поліції Анатолій Дружук просив затвердити районну програму щодо забезпечення особистої безпеки громадян, безпеки дорожнього руху на території району та протидії злочинності на 2016-2020 роки. Коштів на це поки що нема. За обидва прохання проголосували охоче.

Гострих запитань до представників силових структур не було. Окрім всього, посадовець із Ковеля повідомив, що віднині прокуратура позбавлена загального нагляду за дотриманням законності. А в судах прокурори відстоюватимуть тільки інтереси держави.

Запитання депутата облради В’ячеслава Богдана, а хто захищатиме права й свободи громадян: повисло в повітрі.

Розглянуті й інші питання – щодо програми соціального захисту населення на 2016-2019 роки; про зміни до планів економічного і соціального розвитку району; внесення змін до рішення райради від 25.12.2015 р. «Про районний бюджет на 2016 рік»; списання основних засобів у медичній галузі району; земельні (нормативні грошові оцінки земельних ділянок в окремих сільрадах); інші.

Заступник голови райради Ганна Сачук повідомила, що питання про створення госпітального округу на базі ТМО Любомльського і Шацького районів у компетенції Міністерства охорони здоров’я України. Така відповідь київських посадовців.

Інше звернення любомльських депутатів щодо внесення змін до правил перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України досі на розгляді профільного Комітету Верховної Ради.

Прикро, що емоційний виступ депутата Миколи Троця із засудженням «кабінетного способу ділення бюджету», а гроші «треба розумно використовувати», лишився так і не почутим.

Хвилюватися було чого. Обласна і районна ради разом виділили на ремонт Зачернецького БК близько 500 тисяч гривень. Тендер виграла луцька фірма. Почала з того, що робітники зняли шифер − і все приміщення залило дощем.

Тепер на ремонт ще треба до мільйона. А може, не з того боку почали? Хто тепер триматиме удар? І чи допоможе втручання правоохоронців, які розшукують сліди старого шиферу?!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024