Молодь Вишнівської ОТГ взяла участь у всеукраїнському вишколі

02 Липня 2019, 17:05
2286

Протягом тижня хлопці та дівчата знайомились із особливостями та премудростями служби Морської охорони, опановували навички слідознавства, кінології, перевірки документів й огляду транспортних засобів на «зеленому» кордоні.

Про це йдеться на сайті Вишнівської громади.

В Навчальному центрі морської охорони джури мали змогу практично керувати артилерійським озброєнням кораблів, вчилися застосовувати засоби корабельного зв’язку, побували в ролі штурманів, прокладаючи маршрути на картах, отримали можливість побачити на практиці дії із боротьби за «живучість» надводного корабля.

На навчальних місцях у пунктах пропуску розгадували наміри порушників, вивчаючи залишені ними сліди, відбивали напад диверсійних груп, дізнавалися про вміння чотирилапих помічників охоронців кордону та особливості їх застосування в службі, вчились перевіряти документи та здійснювати огляд автомобілів.

Викладачі та інструктори Навчального центру морської охорони поділилися із джурами досвідом володіння зброєю, провели з ними початковий курс рукопашного бою.

На справжньому стрільбищі школярі вивчали будову автоматів, змагалися у стрільбі на влучність із пневматичних гвинтівок та вчилися надавати первинну медичну допомогу.

Знайомлячись з історією Морської охорони, юні прикордонники взяли участь в конкурсі на кращий малюнок з морської тематики.

Ранішня і вечірня збірки супроводжувалась виконанням козацьких славнів, ватри біля вогнища.

Захоплюючими видами були пейнтбол та теренова гра. Остання розділила сотні на дві команди синіх та червоних (по 160  бійців у кожній). В кожній із команд був командир та радист. Окрім того, кожна команда мала свій прапор,  а в усіх учасників були липучки на  руках відповідного кольору, за захоплення яких давались відповідні бали. Наш рій у складі команди червоних переміг супротивника захопивши командира, радиста та прапор, знищивши до 75 % особового складу супротивника.

Завдяки вишколу учасники здобули багато нових знань, умінь та навичок, а також знайшли друзів з усієї України. Ну що ж, чекаємо на «Джура – прикордонник -2020» в Хмельницькому.

Нагадаємо, що до Всеукраїнського вишколу цьогоріч залучено понад 500 учасників із 18 прикордонних регіонів України. Кожен учасник отримав нагороди від Голови Державної прикордонної служби України, начальника Регіонального управління морської охорони, Міністерства молоді та спорту України.

На згадку про свої пригоди у приморському регіоні від морських прикордонників джури отримали в подарунок справжні матроські гюйси, як символ приєднання до морського прикордонного братерства. А прапор Всеукраїнської військово-патріотичного вишколу «Джура-Прикордонник» начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович урочисто передав делегації Хмельниччини, яка готується приймати джур наступного року.

Творчим подарунком для учасників вишколу «Джура-Прикордонник» став виступ Академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України.

Команда рою «Гайдамаки» щиро дякує організаторам Всеукраїнського вишколу «Джура-прикордонник 2019» за набутий досвід, нові навички, змістовне, цікаве та пізнавальне проведення часу.

1


1









 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024