Випускнику Головненської школи-інтернат не виплатили одноразової грошової допомоги

08 Листопада 2016, 19:03
1466

У вересні 2016 року Луцькою місцевою прокуратурою подано до суду три позовні заяви про визнання протиправною бездіяльності Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату I-III ст., Головненської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату, Люблинецької спеціалізованої школи-інтернату I-III ст. та зобов'язання їх виплатити одноразову грошову допомогу випускникам на загальну суму 19 тисяч гривень.

Йдеться на сайті прокуратури Волинської області.

Наразі рішеннями Ковельського міськрайонного та Любомльського районного судів два позови прокурора задоволені в повному обсязі, один – на розгляді.

Зауважимо, що у зв’язку з внесенням змін до Конституції України з 30 вересня 2016 року органи прокуратури не наділені повноваженнями на представництво інтересів дітей в суді.

У зв’язку з тим, що неповнолітні позбавлені батьківського піклування, належать до соціально незахищеної категорії населення та неспроможні самостійно захистити свої інтереси в суді, а опікуни й відповідні служби органів державної влади та місцевого самоврядування не вживали заходів до захисту їх майнових прав, на захист прав дітей-сиріт стала прокуратура.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024