На 19 виборчому окрузі ще додалося кандидатів у народні депутати

26 Червня 2019, 09:23
Центральна виборча комісія 1957
Центральна виборча комісія

Під час засідання 24 червня Центральна виборча комісія прийняла рішення про реєстрацію чотирьох кандидатів в одномандатних округах, які балотуватимуться шляхом самовисування, а також 13 кандидатів в одномандатних округах, висунутих політичними партіями. 

Про це інформують представники Громадянської мережі ОПОРА.

Згідно з постановою ЦВК №1210 від 24 червня 2019 року було зареєстровано п'ять кандидатів в п'яти одномандатних виборчих оругах відповідно, висунутих політичною партією «Європейська Солідарність». Ними стали: В ОВО №19 – Сергій Григоренко, в ОВО №20 – Іван Мирка, в ОВО №21 – Сергій Кошарук, в ОВО №22 – Юрій Моклиця, в ОВО №23 – Юрій Сковорода.

Григоренко Сергій Анатолійович, народився 2 сiчня 1979 року в місті Луцьку, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, консультант, ТОВ «Спецпроект-Капітал», член Політичної партії «Європейська Солідарність», проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «Європейська Солідарність».

П'ять кандидатів – висуванців «Опозиційної платформи – За життя» зареєстрували у п'яти одномандатних виборчих округах на Волині відповідно до постанови ЦВК №1229 від 24 червня 2019 року. Серед зареєстрованих кандидатів в ОВО №19 Голигін Віталій.

Голигін Віталій Володимирович, народився 1 серпня 1954 року в селищі Хороль Приморського краю, Російська Федерація, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта професійно-технічна, пенсіонер, член Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ», проживає в місті Володимир-Волинський Волинської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ».

Нагадаємо, що відповідно до ч. 1, 4 ст. 9 Закону України «Про вибори народних депутатів України» депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п'яти років. Разом з тим, не може бути висунутий кандидатом й обраний депутатом громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку.

Також нагадаємо, що згідно з затвердженим ЦВК «Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року» реєстрація кандидатів у депутати завершується за двадцять п’ять днів до дня голосування, тобто 25 червня 2019 р.

Читайте також: «Я б за тебе проголосував», – депутат і побратим Ігоря Гузя підтримав нардепа

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024