На Волині шахраї виманюють гроші, обіцяючи роботу за кордоном

24 Червня 2019, 14:40
фото ілюстративне 1252
фото ілюстративне

Обіцяючи гарні умови роботи, шахраї виманюють із довірливих громадян чималі суми як гарантію надання робочого місця та виготовлення усіх необхідних для виїзду за кордон і працевлаштування там документів.

Про це повідомляє прес-служба Волинської прокуратури.

Від таких дій зловмисників днями потерпів мешканець села Прилуцьке, який перерахував на вказаний ними картковий рахунок 15,5 тисяч гривень. Після цього телефон шахраїв не відповідав і бажаної роботи, втративши кошти, волинянин не отримав.

І такі випадки, на жаль, непоодинокі, суми ж варіюються від тисячі до кількох десятків тисяч гривень.

Прокуратура області звертається до громадян із проханням бути уважними і обережними, вибираючи надавачів посередницьких послуг при пошуку роботи в інших країнах. Особливо мають спритники, які спілкуються з клієнтами лише віртуально й вимагають оплати на картковий рахунок.

«Пам'ятайте, у легальних посередників обов’язково наявна ліцензія на надання таких послуг і вони не беруть оплату наперед, це можна зробити тільки після працевлаштування. Окрім того, у договорі з клієнтами агентства повинні прописувати умови роботи і проживання, розмір зарплати, графік роботи і відпочинку. Лише ваша обачність і здоровий глузд є запорукою того, що ви не станете жертвою шахраїв, – йдеться у повідомленні.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024