На Волині свої ж шкільні автобуси продали за вищою ціною, ніж на Івано-Франківщині

05 Листопада 2016, 22:13
1311

Управління освіти Володимир-Волинського, Горохівського, Локачинського, Любомльського і Турійського районів отримали нові шкільні автобуси для доставки учнів на навчання.

Всього для малокомплектних шкіл області закуплять 34 автобуси.

Детальніше про це у матеріалі: «Школярів Любомльщини возитимуть новими автобусами».

Громадський активіст Михайло Шелеп вирішив з’ясувати, як відбувалися ці торги. Про це він і написав у новому блозі на «Волинь24».

Для участі у конкурсі зголосилося дві фірми: київське ТОВ «АВТО-РЕГІОН» та луцьке ДП «Автоскладальний завод №1» Публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «БОГДАН МОТОРС».

Цінові пропозиції від них були наступні: 1,68 мільйонів гривень за один автобус хотіла фірма зі столичною пропискою і суттєво дешевшу пропозицію внесли луцькі автовиробники – 1,4 мільйонів гривень.

Отже, виходить, що у школи Івано-Франківщини луцькі автобуси поїхали за меншу ціну ніж на рідну Волинь.

«Економія» на одному автобусі виходить 0,18 млн. грн. І це при тому, що волиняни купили більшу партію автобусів, тож могли б справедливо вимагати знижки за оптову покупку.

Також цікаво, що прикарпатцям куплені автобуси обіцяли привести швидше, ніж волинянам. З чим пов’язана такий різний підхід теж поки незрозуміло.

По факту маємо ситуацію, коли куплені у липні автобуси потраплять у волинські школи лише наприкінці року. А чим тоді діти добирались у школи у вересні-жовтні?

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром