Через «Ягодин» везли штори фірмі-привиду на понад 2 мільйона гривень

24 Червня 2019, 11:00
Через «Ягодин» везли штори фірмі-привид на понад 2 мільйона гривень 2038
Через «Ягодин» везли штори фірмі-привид на понад 2 мільйона гривень

Через митну територію Україну хотіли перевезти тканини, оздоблювальні матеріали та пластмасові засоби кріплення для штор загальною вартістю 2,187 мільйона гривень.

Установлено, що їх на замовлення турецької фірми у режимі прохідного транзиту віз через Україну та Польщу міжнародний перевізник. Товар у шести вантажних авто проходив митний контроль у пункті пропуску «Ягодин», – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

У товаросупровідних документах значилось, що отримувачем товару буде англійське приватне товариство. Однак, здійсненою перевіркою та згідно інформації, яка вільно розміщена на офіційному вебресурсі урядового органу Великобританії, вказана у документах компанія значиться в статусі «dissolved», що означає як «припинена, розпущена, припинила свою діяльність». Такий же статус англійської компанії волинським митникам годом документально підтвердили в Інтерполі.

За подання до митного контролю недостовірних відомостей про отримувача товару турецьку компанію притягнуть до відповідальності.

Стаття 483 Митного Кодексу України передбачає за такі правопорушення конфіскацію товару та накладення штрафу у повному розмірі його вартості.

На часі вміст усіх шести вантажівок вилучений на склад митниці, а матеріали справи передані до суду.

Читайте також: Житель Бережців хотів за 200 доларів підкупити прикордонника

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024