У Вишнівській ОТГ відбувся чемпіонат з водного та велосипедного туризму серед школярів

20 Червня 2019, 12:17
2725

Штунська ЗОШ І-ІІІ ст. приймала учнів 5-9 класів із Вишнева, Олеська та Бережців.

Захід відбувся у вівторок, 18 червня, на який прибули перший заступник сільського голови Галина Федончук, головний спеціаліст гуманітарного відділу Антон Марцинішин та виконувач обов’язків старости Штунського старостинства Олександр Зінчук, – йдеться на сайті Вишнівської ОТГ.




У змаганнях взяли участь представники чотирьох закладів загальної середньої освіти Вишнівської громади. Змагалися школярі 5-9 класів (одна команда від школи). Склад команди: 4 спортсмени, з них 2 особи протилежної статі та 1 представник.

2

1

Чемпіонат складався з двох етапів. Під час водного туризму учасники долали дистанцію «Слалом» на байдарці, де вправно вправлялися із веслами аби успішно пройти дану дистанцію та не заробити штрафних балів. Для когось це було вперше, але захоплююче і пробудило бажання ще не раз спробувати себе в такому виді спорту.

1


Етап велотуризму складався із двох частин це – «Тріал» та «Фігурне водіння велосипеда». Це завдання було легше попереднього, адже кожен учасник вправно володіє двоколісним транспортом, але все ж штрафні бали були зароблені окремими юними туристами.

1







Отож, суддівська колегія не забарилась з підрахунками балів і визначила трійку призерів. Бронзу отримала команда Вишнівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ», сріблом нагороджено команду Олеської ЗОШ І-ІІІ ст., а перемогу здобули господарі, школярі Штунської ЗОШ І-ІІІ ст.




Усі учасники отримали грамоти Вишнівської сільської ради, медалі, цінні туристичні подарунки та іменні дипломи. Переможцям дістався ще й кубок Чемпіонату Вишнівської сільської ради з водного та велосипедного туризму серед школярів 5-9 класів.


Команда Бережецького НВК, яка не зайняла призового місця, але теж достойно продемонструвала свої навички та уміння, не залишилася без нагород. Діти отримали велике задоволення, набули практичних навичок туристичної майстерності вело та водного туризму.


Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024