Як дев’ятикласники з Любомля святкували випускний у горах і на Шацьких озерах

20 Червня 2019, 11:30
Учні 9-А і 9-В класів 4422
Учні 9-А і 9-В класів

У Любомльському ЗЗСО №2 учні дев’ятих класів уже вкотре відмовляються від випускних вечорів, а натомість організовують багатоденні екскурсії. Не стали винятком і цьогорічні дев’ятикласники, які хотіли отримати від випускного незабутніх вражень. Поїздка, яка відкриє нові місця та принесе позитивні емоції, здалася найкращим варіантом.

Учні 9-А і 9-В класів разом зі своїми класними керівниками Наталією Арістовою та Лідією Прокосою і батьками здійснили триденну подорож на Закарпаття за маршрутом Бескиди–Мукачево–Косино. Дорога була довгою, проте мальовничі краєвиди за вікном відразу справили неабияке враження на подорожуючих, – про це йдеться на сайті навчального закладу.

Першою зупинкою стало одне з найбільших в Міжгірському районі село Пилипець. Саме тут вони мали змогу піднестися на висоту канатно-крісельним підйомником. Перед ними поступово розгорталися незабутні панорами навколишніх гір, з кожним метром вони ставали більш вражаючими. Подорожуючі промчалися над вершинами столітніх дерев, побачили зелень карпатської хвої та чарівний горизонт, по колу якого простягаються прикрашені пишною рослинністю гори, на яких де-не-де ще лежить сніг.




Згодом дісталися до водоспаду Шипіт – одного з семи природних чудес України. Всіх вразила його неймовірна краса, від сили й потужності води аж захоплювало подих.

Наступний день розпочався екскурсією до палацу графів Шенборнів. Обабіч нього розіслався парк, у якому можна побачити багато рідкісних рослин: тиси і магнолії, італійські гліцинії та навіть екзотичну японську сакуру. У центрі саду – декоративне озеро, трохи далі – Джерело Краси.



1

Цікавою була екскурсія в Мукачівський замок «Паланок», овіяний славою свого минулого. Щоб додати більш веселого та яскравого настрою, випускники завітали в оздоровчий комплекс «термальні води Косино», де мали змогу трохи відпочити.

Після цього на них чекав приємний сюрприз – на центральній площі Косино у святковій атмосфері відбулося вручення свідоцтв про базову середню освіту. Діти раділи по-справжньому і враз відчули, що стали дорослішими.








Не менш насиченим був і третій день подорожі. Вони відвідали бункер лінії Аркада – великий оборонний комплекс, побудований під час Другої світової війни. Далі вирушили до печерного монастиря села Рогірче. Щоб перетнути річку Стир, їм довелося йти мостом, довжина якого 400 метрів. Для декого це було лячно, але впоралися всі. Біля підніжжя пагорба, на якому стоїть монастир, вразили печери, які розміщені в два яруси. В одній із кімнат побачили гробницю, сучасні ікони.




Ну от і все… Час повертатися додому. Три дні екскурсії промайнули досить швидко і залишили незабутні враження. Втомлені, але щасливі, всі повернулися на рідну Волинь, дізнавшись багато нового й отримавши низку позитивних вражень.

Учні 9-Б класу вирішили відсвяткувати свій випускний серед чарівної природи Шаччини. Разом із класним керівником Андрієм Риженковим і батьками вони три дні відпочивали на березі озера Пісочне. Всі поніжилися на сонці, позасмагали та поплавати. У такій незвичайній атмосфері дітям вручили свідоцтва про базову загальну середню освіту.

Учні 9-Б класу
Учні 9-Б класу

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024