Малі міста Волині отримають авто для перевезення людей із інвалідністю

23 Червня 2019, 15:19
1797

У Волинській області малі міста з чисельністю населення до 50 тисяч осіб мають можливість отримати авто для осіб з інвалідністю.

Асоціація Міст України у співпраці з Урядом та Мінсоцполітики знайшли можливість внести зміни у Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб із інвалідністю, в тому числі і дітей, які мають порушення опорно-рухового апарату.  Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Умови забезпечення спеціально обладнаними автомобілями:

  • проживання не менше ніж 25 осіб із інвалідністю та дітей із інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів;
  • функціонування служби з перевезення, або наявність рішення про утворення її в поточному році;
  • наявність документів, що підтверджують затвердження видатків на поточний рік для фінансування служби з перевезення;
  • меморандум щодо роботи служби з перевезення, укладений між виконавчими органами рад та громадськими об’єднаннями, ініціативними групами осіб із інвалідністю та батьками дітей із інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Заявки на придбання спецавтівок розглядатимуть у порядку черговості їх надходження. Докладніше умови фінансування та їх змінами можна завантажити за посиланням.

Нагадаємо, раніше спеціальні автомобілі могли отримати винятково міста районного значення та об’єднані територіальні громади (окрім ОТГ, які утворились із центром в місті обласного значення).

На Волині таке авто наразі має лише Прилісненська сільська ОТГ, що на Маневиччині.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024