«Ягодин»: схема з перевезенням нерозмитнених товарів дрібними партіями «обійшлася» у понад мільйон гривень

03 Листопада 2016, 09:53
1896

Прокуратурою Волинської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 45-річного мешканця смт Люблинець Ковельського району, який ухилився від сплати податків та зборів на суму понад 1 мільйон гривень, – інформує прес-служба.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в червні 2016 року чоловік організував схему переміщення з Республіки Польща на митну територію України без сплати податків і митних платежів через пункт пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС високоліквідних товарів (парфумів, електроламп, автозапчастин, комп’ютерної техніки тощо) дрібними партіями, які не перевищують норми на 1 особу, що дозволяє переміщення товарів без їх декларування, – вагою до 50 кг та вартістю до 500 Євро.

До цього він залучав третіх осіб, яким не було відомо про його злочинні наміри.

На території України перевезені в такий спосіб товари зберігалися на складі у Ковельському районі й у подальшому реалізовувалися.

Під час обшуку автомобіля, проведеного на підставі ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області 22 червня 2016 року, було вилучено належні зловмисникові товари, при ввезенні яких він не сплатив податків та митних платежів на суму понад мільйон гривень.

У ході досудового розслідування волинянин відшкодував завдані державі збитки, сплативши всі податки.

Під час судового розгляду чоловік заявив клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності на підставі ч.4 ст.212 Кримінального кодексу України у зв’язку із сплатою ним донарахованих податків, а також відшкодуванням шкоди державі, завданої несвоєчасною їх сплатою.

У вівторок, 1 листопада, суд клопотання задовольнив.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром