Митника «Ягодина» судитимуть за посадові злочини

02 Листопада 2016, 21:59
1679

Слідчим відділом прокуратури Волинської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо старшого державного інспектора відділу митного оформлення №7 митного поста «Ягодин» Волинської митниці.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

47-річний посадовець, який понад 20 років пропрацював на різних посадах на митниці, обвинувачується у зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, і службовому підробленні (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст.364, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України).

18 травня 2015 року, аби створити одному з господарських товариств сприятливі умови для ухилення від сплати митних платежів в повному обсязі, здійснюючи митний контроль та митне оформлення вантажу, який слідував в режимі імпорт в адресу цього підприємства, митник, попри явну невідповідність наявного фактичного вантажу, асортименту та кількості товару заявленому до митного оформлення згідно митної декларації, вніс до акту про проведення огляду завідомо неправдиві відомості щодо відповідності товару відомостям, зазначеним в митній декларації та товаросупровідних документах.

Посадовець, порушуючи законодавство, не склав протоколу про порушення митних правил, завершив митне оформлення та випустив товар у вільний обіг.

Через такі незаконні дії митника до державного бюджету не надійшло митних платежів і зборів в розмірі понад 265 тисяч гривень.

Тепер за це посадовець відповідатиме перед судом.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024