Батьки з Любомля обурені неналежною організацією свят у місті

14 Червня 2019, 14:05
Батьки, дивлячись на свої чад, хвилювалися, чи витримає зношена дерев’яна підлога сцени. 4653
Батьки, дивлячись на свої чад, хвилювалися, чи витримає зношена дерев’яна підлога сцени.

На адресу редакції газети «Новий погляд+» надійшов лист за підписом небайдужих мам і тат, яким не байдуже теперішнє та майбутнє дітей. Вони хотіли б, щоб їхні пропозиції та побажання врахували при організації наступних масових заходів.

Читайте також: Барви, танці та усмішки: у Любомлі влаштували незабутнє дитяче свято

Подаємо текст без змін.

«У нашому славному Любомлі нині мешкає понад 10 тисяч населення, а в новоствореній ОТГ – більше 16-ти тисяч. Кожен її житель – це частина великої родини, члени якої, певно, хочуть кращого майбутнього для себе та прийдешніх поколінь. На жаль, не так часто вдається побачити разом бодай частину любомльчан. Та все ж у святкові та ювілейні дні збираються у центральній частині міста і дорослі, і підлітки, і найменші, щоб хоч якось урізноманітнити сірі будні та розділити світлі моменти.

Нещодавно, 1 червня, була прекрасна нагода для такої зустрічі, адже відбувався святковий захід до Дня захисту дітей. Саме тоді наше місто засяяло всіма кольорами веселки та задзвеніло веселими голосами. Здавалося б, таке свято здатне об’єднати багатьох, адже діти – це наша радість, надія і втіха. Та сподівання виявилися марними: на захід прийшли учасники концерту, їхні батьки та одиниці небайдужих і випадкових перехожих. Чому? Таке питання цікавить багатьох причетних до цього заходу, переважно нас, батьків. Хоча це не єдина проблема, яка викликала роздуми та обговорення, спонукала до зауважень та пропозицій на майбутнє.

Отож, найперше, варто краще інформувати жителів про проведення заходів у місті чи селах ОТГ. Знаємо, що найпопулярнішими засобами масової інформації на сьогодні є соціальні мережі, де час від часу можна прослідкувати подібні оголошення. Та треба пам’ятати, що частина містян і селян не мають доступу до інтернету. Така інформація мала б іще бути в районних газетах. Пригадуються ті часи, коли на стовпах, будинках і деревах висіли кольорові й не тільки афіші-оголошення. Скажете, це в минулому?

Хотілося б зауважити, що для проведення заходу до Дня захисту дітей вибрали не зовсім вдале місце. Сама площа перед міською радою невеличка, значну її частину займають столи та парасолі піцерії, які, до речі, стали в нагоді цього дня для винуватців свята. Саме там й ховала свої світлі голівки та відпочивала малеча від спеки (до речі, на термометрі міської ради було +26). Чому б не організувати дитяче свято на стадіоні чи новоствореному футбольному полі, де достатньо місця для розваг? Звичайно, варто також врахувати погодні умови. Адже таке палюче сонце, як у той день, шкідливе не тільки дітям, а й дорослим.

Щодо самої організації заходу теж маємо деякі пропозиції та побажання. На жаль, не зрозуміло для широкого загалу, хто відповідальний за це дійство. Адже лише на початку заходу до людей вийшли наші посадовці, щоб привітати дітей зі святом. А чому б вам, шановні, не пробігти разом із дітьми оздоровчо-призову естафету, намалювати на асфальті веселого смайлика (образно), вдосталь намилуватися нашими маленькими талантами. На сцені цього дня виступали наші чарівні, надзвичайно здібні діти. Адже кожен їхній номер викликав хвилю оплесків, радості й гордості за них у глядачів. Та батьки, дивлячись на свої чад, хвилювалися, чи витримає зношена дерев’яна підлога сцени. А у відповідь їм іронічно посміхалося єдине сонечко-прикраса, почеплене за «вухо».

У перший день літа, як уже згадувалось, було надзвичайно спекотно, а концертна програма передбачала близько тридцяти номерів. Зрозуміло, що і дітям, і дорослим хотілося заховатися у прохолодне місце, чи бодай напитися охолодженої води. Тут в нагоді й став «Наш край», цього дня двері до нього не закривалися. А чому б нам не перейняти досвід у сусідів: поставити кулери або хоча б кілька п’ятилітрових пляшок з водою та пластикові стаканчики бодай для дітей?

Іще одним важливим і неприйнятим до уваги було питанням з туалетами, і тут знову врятувала піцерія. На жаль, поблизу немає жодного громадського. Цікаво, скільки коштує біотуалет і чи реально придбати нашій ОТГ кілька таких для «надзвичайних ситуацій»? Хоча у сусідніх містах, повторюємося, це перше завдання в організації масових заходів, адже мова йде про дотримання санітарних норм та чистоту довкілля.

Останнє, що зацікавило, це смачне морозиво-приз від спонсорів. Пам’ятається, що на сесії міськради, яка відбулася незадовго до Дня захисту дітей, прийняли рішення виділити 5 тисяч гривень на його проведення. Звичайно, така сума невелика, але все ж була. На що ж тоді її витратили?»

Отож, батьки, яким не байдуже теперішнє та майбутнє дітей, хотіли б, щоб їхні пропозиції та побажання врахували при організації наступних масових заходів. Можливо, у подальшому вдасться зробити дозвілля нашої молоді та найменших цікавішим та насиченішим.

Коментарі
14 Червня 2019, 21:27
Їм аби галочку поставили за проведення. Всі притензії справедливі. А туалета нема навіть в міській раді. Хто не вірить то перевірте який він у них а ви хочете щоб ще вам поставили. Ми для них ніхто
15 Червня 2019, 13:49
Запросили народного артиста... Фрік якій виступає на сільських весіллях . Зібров який приєжав колись порівняно із цим чудом просто SUPER STAR
15 Червня 2019, 17:42
Вони думають тільки за свої кармани!!! 5000 відмили грошей для заправки своїх автомобілів, спонсорських коштів 1800 занесли в будинок школяра. І дальше думають як ще на..брати любомильчан, щоб новий телефон купити!
16 Червня 2019, 13:50
На забіг дітей треба було записуватись заздалегідь.Позаписувались тільки ті хто близький до міської ради і пороздавали призи своїм дітям.
16 Червня 2019, 18:03
Їдьте у своє село і там порядки наводьте, а то понаїхало вужиків і рот тут розкривають. У нас в місті все добре
18 Червня 2019, 01:54
Ого як то те зміїне кубельце розрухалось! Кажуть, сьогодні на день міста вже не так все сумно виглядало
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром