У Любомлі модернізують Центр надання адмінпослуг

31 Жовтня 2016, 17:47
1204

У Волинській області втілюють у життя проект із модернізації Центрів надання адміністративних послуг.

Про це йшлося 31 жовтня під час оперативної наради в облдержадміністрації, – пише «Волинський інформаційний портал»

Керівник проекту «ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади» Роман Матвійчук розповів, що він реалізовується у трьох областях: Волинській, Рівненській, Львівській. Фінансування здійснюється за кошти Європейського Союзу.

Проект короткотерміновий: він триватиме з 2 лютого 2016 до 31 липня 2017 року. Загальна вартість робіт становить понад мільйон євро. Із них 940 тисяч євро – це грантові кошти. У рамках проекту буде модернізовано мінімум 14 Центрів надання адміністративних послуг.

На Волині, зокрема, розширять Луцький ЦНАП та Володимир-Волинський міськрайонний ЦНАП, дооснастять ЦНАП Ковельської райдержадміністрації, модернізують ЦНАПи в Маневичах, Голобах, Горохові і Любомлі.

Наразі вже є економія коштів на тендерах і поточних витратах у сумі приблизно мільйон гривень. Тому на Волині визначать ще один ЦНАП, який буде модернізований за ці кошти.

Загалом же проект передбачає інтеграцію максимальної кількості послуг, підготовку персоналу ЦНАПів, впровадження електронних систем. В об’єднаних територіальних громадах створюватимуть віддалені робочі місця, аби місцевим жителям не довелося далеко їздити за адмінпослугами.

Окрім того, вже є домовленість із міграційною службою щодо роботи у Володимир-Волинському міськрайонному ЦНАПі: там видаватимуть закордонні паспорти та ID-картки. Наразі вже проведено низку тендерів. Тож у Голобах і Маневичах роботи планують завершити у грудні, а у Володимирі-Волинському – у лютому.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39