Акція протесту нововолинських гірників так і не викликала очікуваного резонансу

30 Жовтня 2016, 17:59
1241 Джерело: kordon.in.ua

На міжнародній трасі Київ-Ягодин нововолинські шахтарі 27-го жовтня кілька годин блокували рух транспорту.

Обурені тривалим затором водії скандалили з активістами й ніяк не могли зрозуміти, чому нововолинські гірники перекривають трасу на Любомльщині, – пише Кордон.

Близько трьох сотень гірників перекрили шосе в двох місцях так, щоб рух транспорту через пункт пропуску зупинився. Водії, простоявши після довготривалого перетину кордону, були змушені перебувати ще й кілька годин у заторі через протестуючих шахтарів.

Далекобійники, в яких нерви здали остаточно, пішли розбиратися й скандалити із шахтарями.

«Чого ми повинні страждати через вас? Хто ви такі? Ми не бачили родин по десять днів. Завтра вертатися назад в Європу. Ми хочемо побути хоч один день вдома, а не простояти його тут з вами!» – кричали водії.

«От зараз вже вечір наближається. Я тут стану на нічліг втомлений. Хто мені фуру буде охороняти, щоб солярку не злили, щоб машину не розкрили, шини не порізали? Ви будете ходити навколо транспорту доки я спатиму?!» – лунало з натовпу.

У свою чергу шахтарі виправдовувалися, що нужда змусила їх блокувати трасу аж на «Ягодині». Вони вже неодноразово робили акції протесту й на Бузі, й в Києві. Багато робітників не мають фінансування вже три місяці. Їх діти хочуть їсти.

На пряме запитання журналістів, чому обрали саме «Ягодин», а не «Устилуг», наприклад, гірники відповідають, бо то міжнародна траса. Тільки тут затор із фур може викликати резонанс.

Однак, попри все, очікуваного резонансу акція протесту так і не викликала. До шахтарів не прибув жоден із представників влади: ані місцевої, де відбувалась подія, ані тієї, що мала б відповідати через заборгованість робітникам зарплат. Були лише представники кількох засобів масової інформації та помічники народного депутата Ігоря Гузя.

От і виходить: поки одні поневіряються, як прожити без зарплат й в які двері ще стукати, інші не можуть зрозуміти мудрості проведення подібних акцій.

Детальні коментарі у відео.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39