Чим живе Любомльська автошкола

30 Жовтня 2016, 13:11
9343

У нашому районі з 1984 року діє Любомльський районний спортивно-технічний клуб Товариства Сприяння Обороні України. Не одна тисяча водіїв за часи існування цієї автошколи отримала права різних категорій.

Лише у 2015 році було підготовлено 279 водіїв категорій В (водій легкового автомобіля), 40 – С і 42 – С1 (водій вантажного автомобіля), 40 водіїв автомобіля з причепом категорії ВЕ, СЕ. Також пройшли стажування на категорії А (водій мотоцикла), А1 (водій мопеда), 222 водії – на В і С1.

Та на початку 2016 року тільки й мови було про масове закриття автошкіл, як в Україні, так і на Волині. І все через прогалини в законодавстві: після ліквідації ДАІ акредитувати автошколи не було кому.

Про це та інше ми говоримо з директором Любомльської автошколи Василем Котюком, який уже 17 років її очолює.

2

«На жаль, у зв’язку з реформою системи колишньої Державтоінспекції, підприємство було змушене з січня по серпень 2016 року проходити державну акредитацію і практично на весь час припинити свою діяльність. Зусиллями колективу, 5 серпня, ми нарешті отримали сертифікат про державну акредитацію на право підготовки водіїв категорії А, А1, В, С, С1».

1

2

1

Педагогічний колектив автошколи складається з кваліфікованих спеціалістів. Найдосвідченішим є старший майстер виробничого навчання з водіння Анатолій Ковальчук.

Також не перший рік працюють Віктор Котюк, Віктор Гірук, Олег Вовк, майстри виробничого навчання з водіння Іван Костюк, Микола Стрілюк, Іван Масловський, Олександр Широчук та Петро Сиротюк.

Варто згадати і ветеранів Товариства, які багато років передавали свій досвід та знання молодим поколінням водіїв, а саме: Іван Чишій, Василь Винарчик, Іван Кондзіровський.

17 вересня пішов із життя голова Волинської обласної організації Володимир Запорожченко, який із 1994 року очолював організацію і вніс вагомий вклад у розбудову Товариства Сприяння Оборони України, зокрема, й у розвиток Любомльської автошколи.

«Були скрутні часи, коли мали лише три автомобілі. Та у 2000-у році ми першими в області купили машину ВАЗ 21-09, а два роки тому – легкове авто з салону, – розповідає директор. – Звісно, при теперішній ситуації, не знаю чи вдасться поповнити свій автопарк ще чимось новим. Але поки що у нас є на чому вчити їздити майбутніх водіїв».

За словами Василя Володимировича, на сьогодні Любомльський РСТК ТСОУ має належну матеріальну технічну базу: по-сучасному оформлені навчальні кабінети та лабораторія по будові, пункт технічного обслуговування машин, 10 легкових автомобілів, 4 вантажних, 2 причепи, 2 мотоцикли та мопед. Мікроавтобус Mercedess 208D виконує мобілізаційні завдання при райвійськкоматі.

2



«Кілька років тому ми за власні кошти перекрили дах на навчальному приміщення, замінили всі вікна, постійно тримаємо в належному стані транспортні засоби.

Сьогодні підприємство переживає нелегкий період, але, дякуючи наполегливості, цілеспрямованості та ентузіазму працівників, ми впевнено виходимо з кризового стану. Нас акредитували на 5 років, тобто до 2021-го нам нема чого боятися. А там побачимо, що зміниться. Учні є постійно, тому й роботи вистачатиме всім».

Район.Любомль у День автомобіліста вітає всіх водіїв нашого краю та працівників автодорожніх служб із професійним святом. Бажаємо міцного здоров’я, мирного неба та успіхів на вашій дорозі життя. Зеленого світла у всіх справах та починаннях!







 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024