Вихованці Куснищанського шкільного лісництва прибирали ліс та висаджували деревця

29 Жовтня 2016, 17:28
1796 Джерело: lis.volyn.ua

Цього разу на чолі зі своїм керівником Петром Антонюком діти зібрались у лісових масивах Головнянського лісництва, щоб внести свою частку турботи і небайдужості до стану природи.

Повідомила Люба ХВАС, ДП «Любомльський лісгосп».

Пройшовши чималий відрізок лісовими дорогами, школярі назбирали повні сміттєві пакети побутових відходів, які тут лишили нечемні «гості».



Зупинившись біля затишного будиночка-бесідки, виховну розмову із юними лісівниками провів головний лісничий Василь Романюк.


Він розповів, як не потрібно поводитися у лісі, який штраф можна сплатити за його засмічення, для чого створюються такі рекреаційні пункти, як працівники лісового господарства дбають про порядок у цьому величному царстві природи і що кожен громадянин зобов’язаний теж дотримуватися правил поведінки.

Учні побували на ділянках лісових культур. А обабіч новозбудованої дороги, біля лісового будиночка, учасники акції під керівництвом інженера з лісових культур Івана Каліщука посадили рядок дуба червоного та оцтового дерева (сумах), щоб прикрасити гарну місцину та лишити пам’ятну згадку.






Вихованці шкільного лісництва – учні 9-10 класів. Це – Софія Куран, Артем Зінчук, Юрій Шевчук, Ангеліна Павлович, Катерина Пасаман, Артем Ткач, Дмитро Ткач, Олександр Самойліч, Олександр Боярчук, Іван Павлович, Валентин Кичій, Яна Абрамчук, Юлія Веремчук. Майже всі вже другий рік із задоволенням відвідують заняття гуртка.

Цього року навесні команда взяла участь в обласному зльоті учнівських лісництв, успішно виступили і здобули ІІ місце.

Двоє минулорічних 9-класників уже опановують лісівничу професію у Шацькому лісовому коледжі. Є сподівання, що і цього року лави студентів, а отже – майбутніх лісівників – теж поповнять вихованці Куснищанського шкільного лісництва.

Любомльський держлісгосп усіляко підтримує учнів, завжди співпрацює і йде назустріч лісництву.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024