У Замлинні вчили, де шукати і як використовувати європейські кошти

27 Жовтня 2016, 19:16
1209

15–18 жовтня за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку в Інтеграційному центрі «Замлиння» провели тренінг «Підготовка кадрів для створення проектів та управління проектами, що базуються на зовнішньому фінансуванні», – пише «Монітор Волинський».

До Замлиння з’їхалися представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій із Луцького консульського округу.

Тренінг проводив Марцін Грабський із відділу розвитку міста Замостської міської ради. Спілкувалися з учасниками також консули Польщі в Луцьку Тереза Хрущ і Марек Запур.

Мета програми – підготовка учасників до пошуку та використання європейських коштів. Практична частина полягала в навчанні механізмів функціонування різних програм і методів залучення коштів на реалізацію проектів.

Основну увагу зосередили на глибшому ознайомленні учасників із Програмою транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020.

Учасники тренінгу вчилися реалізовувати свої майбутні проекти. Багатьох зацікавив один із пріоритетних напрямків програми – популяризація місцевої культури, збереження історичної спадщини, зміцнення культурних та історичних зв’язків, підвищення привабливості регіону та потенціалу місцевих громад.

Потім були неформальне спілкування й відпочинок. Атмосфера спокою, поєднання з природою інтеграційного центру не залишила нікого байдужим. Завершивши перший етап навчань, всі роз’їхалися по домівках із новими ідеями й планами на майбутнє.

Тренінг відбувся завдяки фінансуванню в рамках програми Міністерства закордонних справ Польщі «Польська допомога».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024