Працівники центру зайнятості обговорили співпрацю з власницею пекарні у Любомлі

02 Червня 2019, 18:13
4485

Директор Любомльської районної філії Волинського ОЦЗ Юрій Ліпич та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Надія Акіфєва зустрілися з роботодавцями Віктором та Оксаною Козел.

Підприємці працюють у різних галузях: торгівля, транспортні перевезення. Але найбільшою їх гордістю є пекарня, – йдеться на сторінці-facebook Любомльської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

«Випікати смачний хліб, отримувати схвальні відгуки від людей – найбільша нагорода за свою працю», – вважають роботодавці.

Читайте також: На Любомльській пекарні не бояться експериментувати та за кордоном запозичувати досвід

У розмові з Оксаною Козел дізналися, що після реконструкції колишнього напівзруйнованого Любомльського молокозаводу, в 2014 тут розпочала працювати пекарня. На початку випікали кілька сортів хліба та працювало близько 20 працівників.

За 5 років роботи асортимент хлібобулочних виробів зріс до 40 видів. Стабільну, з достойною заробітною платою роботу мають більше 60 робітників. А це: пекарі, тістоміси, формувальники, різальники, диспетчери, водії.


«Етапи становлення підприємства – кропітка праця як керівника, так і всього колективу», – говорить Оксана Олексіївна.

Під час екскурсії цехами пекарні вона показала сучасне обладнання: в кондитерському цеху є потужний міксер, придбаний в Туреччині, гордість підприємства – дві печі для випікання хліба на дровах (мурував її фахівець із Сербії), ротаційна піч (Туреччина) для випікання елітних сортів хліба, обладнання з Сербії для виготовлення макаронів та сухого тіста для круасанів.


«Крім сучасного технічного забезпечення, основним капіталом підприємства є працівники. Вони забезпечені соціальним пакетом, медичним страхуванням. Мають змогу оздоровитися в санаторії «Лісова пісня». Нещодавно подорожували в Угорщину, Чорногорію, Італію. На вересень запланована поїздка в Грецію», – зауважує підприємиця.

«Ваша продукція користується попитом на ринку праці. Якісь «секрети» випікання хліба у Вас є ? – запитує Юрій Ліпич у технологині підприємства Ніни Савош, яка працює з початків та має більше 30 років стажу хлібопекарства.

«Ми стараємося виготовляти якісну та смачну продукцію. Для цього використовуємо новітні технології випікання хліба, дбаємо про підвищення професійної майстерності працівників. На підприємстві проводяться майстер-класи за участю провідних технологів зі Львова, Рівного, Луцька. Троє людей навчалися новим технологіям випікання хліба в Сербії. Хліб випікаємо на заквасці, що є кориснішим і смачнішим дріжджового», – розповіла Ніна Іванівна.

Юрій Ліпич з Ніною Савош
Юрій Ліпич з Ніною Савош

Під час зустрічі керівники обговорили шляхи подальшої співпраці служби зайнятості з роботодавцями.

Оксана Козел поділилася планами на майбутнє: є наміри встановити сучасну витяжку, придбати автоматичну лінію для виробництва хлібобулочних виробів, мийку для хлібної тари.

Директор Любомльської районної філії Юрій Ліпич ознайомив з послугами служби зайнятості, а саме: профнавчання та підвищення кваліфікації, можливість відшкодування ЄСВ та проведення тимчасових робіт на підприємстві.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024