На Любешівщині у трьох селах було виявлено спалахи африканської чуми

25 Жовтня 2016, 13:06
1638

40-денний карантин, пов'язаний з виявленням на Волині випадків африканської чуми свиней, знято.

Про це розповів начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський, – пише «Конкурент».

Поголів'я із 100 свиней умертвили за час карантину через загрозу африканської чуми.

Із його слів, зараз спалах африканської чуми свиней області не загрожує, оскільки вогнище ліквідовано, а 40-денний карантин пов'язаний з цим, зняли 12-13 жовтня. Про нові випадки спалаху хвороби у свійських тварин люди не повідомляли.

«Згідно з інструкцією, 40 днів проводилися відповідні заходи, ми контролювали ввезення-вивезення різної продукції, як тваринницької, так і рослинницької. Спалахи африканської чуми виявили у трьох селах в Любешівському районі і в селі Кортеліси, що на Ратнівщині.

Також за період карантину умертвили 44 свині в Любешівському районі і 56 свиней у Ратнівському районі», – сказав Богдан Лозинський.

На Любешівщині причиною виникнення чуми стали куплені людьми на базарі в райцентрі продукти тваринного походження, які вже були заражені. Встановити звідки були завезені ці продукти нині важко.

У Ратнівському районі підтвердили факт, що причиною зараження стали дикі кабани.

Нині не дивлячись на те, що 40-денний карантин знято, в цих чотирьох визначених неблагополучних пунктах недозволено здавати чи реалізовувати свинину ще приблизно шість місяців.

Утім, Богдан Лозинський каже, що в разі виникнення подібних випадків, будуть знову вживати заходи для їхнього усунення.

Коментарі
25 Жовтня 2016, 20:05
там помилка - не любомльський а любешівський, заберіть новину і не вганяйте в паніку цілий район
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024