Враження любомльчан від змагань, навчання та відпочинку в «Молодій гвардії»

24 Жовтня 2016, 20:38
4180

Для всіх школярів літні канікули завершуються закличним співом першого дзвоника. Для шести учнів Згоранської школи, що входять до складу агітбригади ЮІР «Драйв», цьогорічне літо продовжилося ще на три тижні.

Вони зібрали у свої рюкзаки необхідне спорядження, сіли до купейного вагону потяга «Ковель-Одеса» і вирушили навздогін за мрією в обійми чорноморського узбережжя у дитячий центр «Молода гвардія».

1

Звучить романтично, а за цією феєрією ховаються нелегкі години тренувань, максимум зусиль на обласних змаганнях, перипетії з придбанням путівок. Звісно, це все тепер ніщо у порівнянні з чудовими враженнями, розширеним колом друзів та здоровою засмагою.

«Нам безмежно пощастило, адже ми, будучи останній рік у школі, побували не тільки на великих ЮІРівських змаганнях, але й мали нагоду відпочивати і навчатися у найкращому з таборів. «Молода гвардія» – це діти з усіх куточків України, це сонячний берег Чорного моря, це древня і водночас сучасна Одеса. Назавжди у моїй пам’яті залишаться змагання ЮІР, які стали для мене справжнім випробуванням», – ділиться враженнями Ангеліна Пиленко.

«Табір вразив красою, чистотою і привітністю. З нами працювали цікаві розумні та винахідливі вожаті. Багато хороших вражень, спогадів і знайомств. А змагання… Якби все спочатку, результати були б кращими»… – зауважує Аліна Шмаль.

«Ми одразу поринули у світ цікавого та захоплюючого. Не було часу нудьгувати: різні конкурси, концерти-експромти, пікнік на березі моря, екскурсія на пароплаві, похід у цирк. Не хотілося розлучатися з табірним життям, з улюбленими вожатими, новими друзями. Вважаю, зі своїми завданнями на змаганнях загонів ЮІР загалом справилася, трохи не повезло з білетами на правилах», – додає Анна Ковальчук.

«На таких змаганнях я не вперше, але цьогорічні були особливими, заставили багато чого переосмислити. Шкода, що не показали все, що можемо. Сам табір дуже крутий. Тут найкращі вожаті, дуже смачно годують, цікаві уроки в школі, море видно просто з вікна. Квести, ігри, гуртки – дивом вдається скрізь встигати», – з захватом ділиться враженнями Оля Романюк.


«Раджу відвідати Одесу, вона дарує все, що ми від неї очікуємо. Повертатися сюди хочеться завжди. Я багато чого навчилася і хочу забрати цей цінний багаж із собою в життя. Спасибі всім, хто подарував мені казку», – дякує Катя Цвид.

«За двадцять один день сонячна країна стала для мене домівкою, вожаті – мамами і татами. Саме завдяки ЮІР знайшла нових друзів, які залишаться найкращими назавжди. Тут тепле проміння сонця зігріває душу і дарує незабутнє враження, а прохолодний бриз моря закарбовує у пам’яті кожну хвилину перебування у таборі», – сповнена емоцій розповідає Богдана Згоранець.

І все ж, головне, для чого учні Згоранської школи їхали у «Молоду гвардію», – це участь у Всеукраїнському фіналі змагання загонів юних інспекторів руху. А тут уже було не все так казково. Далася взнаки дворічна перерва, а також те, що команда виступала неповним складом.

Результат – команда з Волині лише п’ятнадцята з двадцяти чотирьох областей, хоча до останнього конкурсу входили в когорту сильніших: медична допомога – 19,5 з 20; велоестафета – 19 балів з 20; захист плаката соціальної реклами з БДР – 9,3 бали з 10; юний регулювальник – 18,5 з 20; тематичний урок з БДР – 16,5 з 20.

Конкурс «Теоретичні знання Правил дорожнього руху», де кожен учасник міг набрати аж 8 балів, на жаль, виявився надто міцним горішком, набрали лише 31 бал із 48 можливих.

Від такого перепаду температур на сонячні обличчя дітей напливали хмарки, навіть часом краплі дощу злітали з тремтячих вій, проте незворушною залишається вічна істина – перемагає сильніший. Але це не про ЮІР. Тут переможець кожен, хто знає і дотримується Правил дорожнього руху та спонукає до цього інших.


Діти та їх батьки щиро вдячні людям, які сприяли поїздці: начальнику відділу освіти Любомльської райдержадміністрації Василю Стрільчуку, директору школи Миколі Демедюку. А взагалі, вся ця пригода була б неможливою без фінансова допомоги, зініційованої головою райдержадміністрації Миколою Пархомуком.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024