У 2017 році планують завершити реконструкцію дороги Ковель-Ягодин

24 Жовтня 2016, 11:33
1918

Волинь сподівається на Дорожній фонд, аби наступного року відремонтувати автомобільні артерії краю.

Про це йшлося 24 жовтня під час оперативної наради в облдержадміністрації, – інформує VIP.

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про Дорожній фонд. Директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка розповів, що він функціонуватиме у складі спецфонду державного бюджету.

Фонд складатиметься з коштів спецфонду державного бюджету, кредитів та інших надходжень. Ці гроші спрямовуватимуть на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання доріг державного значення, розвиток виробничих потужностей дорожніх організацій, забезпечення безпеки дорожнього руху тощо.

Окрім того, з Дорожнього фонду спрямовуватимуть субвенції на дороги місцевого значення та виконання боргових зобов’язань за роботи на автошляхах. 62% Дорожнього фонду спрямовуватимуть на дороги державного значення, 35% – на дороги місцевого значення.

Територіальний дорожній фонд складатиметься з субвенції з державного дорожнього фонду, обласного та місцевих бюджетів усіх рівнів. За орієнтовними підрахунками (за даними 2015 року) державний дорожній фонд становитиме 22 мільярди гривень без залучення кредитних коштів. Утім, у проекті бюджету загальний обсяг дорожнього фонду задекларований у розмірі майже 40 мільярдів.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик розповів, що область внесла свої пропозиції на 2017 рік щодо ремонту і відновлення доріг.

Так, на автошляхи державного значення треба приблизно мільярд гривень. Водночас нині опрацьовують питання залучення з бюджетів різних рівнів не менш як 100 мільйонів гривень на дороги місцевого значення.

Зокрема, наступного року планують здійснити капітальний ремонт траси Луцьк-Володимир-Волинський-Устилуг. Дорогу планують зробити повністю, за прикладом автошляху Луцьк-Львів.

Частина коштів буде виділятися з українсько-польського проекту розвитку прикордонних територій.

Окрім того, планується завершення реконструкції дороги Ковель-Ягодин, окружної дороги навколо Луцька (від траси Луцьк-Львів до траси Луцьк-Рівне і звідти – до дороги Луцьк-Ковель), дороги Луцьк-Рівне на найбільш пошкоджених ділянках, а також капітальний ремонт траси Луцьк-Ковель на відрізку Луцьк-Кременець.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024